הקראת תיבת יברכך בברכת כהנים

שאלה:

כאשר הכהנים מסימים את הברכה מי אמור להתחיל ראשון השץ או הכהן ביברכך

תשובה:

המנהג הוא שמקריאים גם את התיבה הראשונה – יברכך, ורק אחר כך הכהן חוזר ואומרה.

מקורות:

ראה רמב"ם תפילה יד, יד שנראה מדבריו שלא מקריאים את התיבה הראשונה, וכן הביא השו"ע בסי' קכח סעי' יג, אולם אולם בבית יוסף ציין לדעת הר"ן שחולק וכן פסק שם הרמ"א, ומנהג המקומות להקריא גם תיבה זו, וע"ע ערוך השלחן שם סעי' כג.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מנהג קהילות צפון אפריקה כשיש ני כהנים ויותר הם מתחילים תיבת יברכך ולא חיישינן לטעות במילה אחת. ויש להם להקפיד להתחיל תיבת יברכך לאחר שענו הציבור אמן. ויקטור בוחניק רחובות.