האם מי שלא בנה סוכה יכול לאכול בבית?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
לא הקמנו סוכה החג ורציתי לשאול האם בכל מקרה יהיה מותר לאכול לחם בבית כי יש מרחק של 10 דקות הליכה מהבית שלי לבית כנסת שהקימו שם סוכה ולפעמים גם לא נעים לאכול מול אנשים שם
כי זה מציק ללכת 20 דקות כל פעם בשביל לאכול

תשובה:

שלום וברכה

אדם שלא הקים סוכה אינו רשאי לאכול מחוץ לסוכה כל מאכל המחוייב בסוכה, רק אדם שבנה סוכה ומאיזו סיבה היא אינה ראויה עתה לאכילה, מחמת חום או זבובים רבים וכדומה יכול לאכול בבית. עשה מאמץ מחר ותבנה לך סוכה, גם בחול המועד מותר לבנות.

ראה משנה ברורה תרמ, כד.

בהצלחה