תשלום נזק קל לרכב שאינו עומד לתיקון

שאלה:

שלום עליכם,
אדם שפגע ברכבי ע"י רכבו ופגם קלות בפח. סתם כך, זה נזק שלא מתקנים במיוחד, אלא שאנחנו מתעתדים למכור את הרכב, ומכה כזו היא עילה להורדת המחיר, כך שיש לזה השלכה ממונית ישירה.
מה הדין ואיך אם הוא חייב לשלם, שמין את הנזק?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון, נזק שאינו עומד לתיקון משלמים את ירידת הערך מלפני הנזק לאחרי הנזק. כמובן שאם התיקון הוא זול יותר מאשר ירידת הערך, יש לשלם את התיקון בלבד. ולכן במקרה זה יש לבדוק את ירידת הערך במכירת הרכב ואת עלות התיקון ולשלם את הנמוך מבין השניים.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שפז וש"ך שם.