לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שותפות יהודי וגוי בעסק הפתוח בחג

שאלה:

שלום. ישראל וגוי שותפים בעסק. מה צריך לעשות בכדי שהגוי יעבוד ביום טוב ושבת במשרד? מה שמובא בסימן רמ״ה זה בכדי להתיר את שכר השבתות או גם בכדי להוריד חשש של מראית עין? תודה

תשובה:

מועדים לשמחה, כדי להוריד את החשש של מראית העיון יש לפרסם באופן ניכר בחנות שהגוי שותף מלא בעסק, וזה צריך להיות נראה לעיני העוברים והשוים. כמו כן על החוזה להיות אמיתי ותקף מבחינה משפטית, וראה בענין זה הרבה תשובות כאן באתר ואני מקצר מפני קדושת המועד.

חג שמח.