עד בדיקה שאבד

שאלה:

שלום לרבנים אישתי עשתה בדיקה ביום השביעי כמה פעמים הבנו שצריך להראות הכל לרב אבל מה נעשה עם אבדנו חלק מהעדים של הבדיקה בידינו יש 2 עדים האם מעכב? למה יש ענין לקחת 4 המינים שלא מגידולי מים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם האשה ראתה את העד והוא היה נראה לה נקי ללא חשש אין בעיה, אבל אם יש ספק אמיתי, כלומר היא אכן ראתה שם משהו שנראה לה כדם ולא הספיקה להראות לרב זו בעיה, ויש להתחשב שההפסק טהרה הוא הבדיקה הבאה שעשתה ויצאה טוב, והספירה מתחילה שוב ממחרת. תחפשו היטב ונקווה שתמצאו.

אינני יודע אם בכלל ניתן לגדל ארבעת המינים שלא באדמה אלא בגידולי מים, אבל מכל מקום ודאי יש לחשוש שזה יחשב מין אחר, וכפי שיש צד שאינןם חייבים תרומות ומעשרות וכו', ואין להשתמש