חזזית בשנים שלוש מקומות באתרוג

שאלה:

שלום לרבנים למה כתוב שנים שלשה מקומות חזזית פוסל אם יש שנים ופוסל פשוט ששלשה מקומות פוסל? 2 הגמרא אומרת שאתרוג הוא מתוק אם כן איך יש היום אתרוגים שמוחזקים כשרים הרי אין היום אתרוגים מתוקים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון הוא שכאשר הנקודות מפוזרות באופן שמכל צד שמסובבים את האתרוג רואים אחת מהן האתרוג פסול, זה מצוי או בשלוש נקודות, או בשתים שכל אחת בצד ההפוך ממש מהשניה.

מתיקות אינה אחד מסימני האתרוג.