הסבר לנוהגים לברך שבע ברכות על כוס אחד

שאלה:

שלום לרבנים מרן כותב באבן העזר בסימן סב סע ט שיעשה כוס אחת גם ברכת מזון וכן 7 ברכות למה אין בזה מצוות חבילות חבילות שאסור? תודה מראש! ישר כוח עצום!!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תוספות בפסחים דף קב ע"ב ד"ה שאין כותב הטעם שאין בזה חבילות חבילות כיון שברכת המזון גורם לברכת נישואין. והרא"ש שם בסי' ח כתוב הטעם כיון ששניהם באים בסוף הסעודה, משא"כ אם עושים קידוש על כוס של ברכת המזון יש בזה איסור כיון שברכת המזון בא אחר סעודה וקידוש לפני סעודה.