דופן אלכסונית לא שלימה

שאלה:

שלום רב ומועדים לשמחה
קיר אבן הבנוי באלכסון כך שבחלקו העליון (מעשרה וטפחים ולמעלה) הינו רחב ז' טפחים ויותר, ובחלקו התחתון (מתחת לגובה עשרה טפחים) הוא הולך ומתקצר כך שבהגיעו לרצפה הוא רחב 4 טפחים.
האם נחשב כדופן שלימה (כמו כל דופן באורך ז' טפחים) לסוכה.
(מדובר בסוכה עם 3 דפנות בצורת ח' שדופן אחת אלכסונית כאמור, דופן שניה מלאה ודופן שלישית היא דופן עקומה)
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

דופן כזו לא תחשב של ז' טפחים, אלא אם כן היא ברוחב זה בגובה של פחות משלושה טפחים מהריצפה, אבל אם שתי הדפנות האחרות הן זוית אחת, וזו של ארבעה טפחים סמוך להן, תוכל להחשב כדופן שלישית טפח [אלא שאנחנו מחמירים בדופן שלישית טפח לעשות צורת הפתח אחרי הטפח עד סופה]. למעשה יש להשלים את החלק החסר.