אתרוג עם אמצעי ריסוס

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת למה אסור להישתמש באתרוג ערלה ואילו באתרוג שריססוהו בחומרים רעילים מותר הבנתי שהטעם דהא כתיב לכם שיהא ראוי לאכילה ולא קפיד קרא שיהיה ראוי ביום טוב עצמו אלא שיהיה ראוי לאכלה באיזה זמן שיהיה ע"כ לכאורה עם זה הטעם אז גם שאתרוג ערלה יהיה מותר כי שניהם עצמם טובים רק שיש סוג של מחסום שלא מתיר לי אותם באכילה? תודה רבה על הסבלנות

תשובה:

שלום וברכה

האיסור של ערלה איסורו איסור עולם, את החומר הרעיל ניתן לרחוץ והוא אינו משהו שחל בגוף האתרוג.