קרשים מעל הסכך

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול לגבי הפתרון שאומרים שכדי שיהיה אפשר לקשור הסכך באזיקונים צריך לשים קרשים על הסכך.

למה זה ששמים קרשים על הסכך זה לא גורע מכשרות הסכך? למה זה לא דומה לפרגולה או גגון שיש מעל הסכך שזה בעיה? הרי הקרשים גורמים לעוד קצת צל מעל הסכך. והאם זה משנה אם שם הרבה קרשים או לא?

תודה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

מדובר בקרשים שהם עצמם כשרים לסיכוך, פרגולה או גגון פסולים לסיכוך מחמת היותם קבועים או עשויים ממין שאינו כשר לסיכוך, כאשר אתה שם דבר הראוי לסיכוך הוא חלק מהסכך גם אם הוא כבד. לכן אסור לשים לוחות עץ שרוחבם יותר מארבעה טפחים, אבל לייסטים רגילים זה כשר לכתחילה.

מועדים לשמחה