אם מוכר דירה רשאי לפרק מזגן לאחר חתימה על חוזה

שאלה:

האם מותר לפרק מזגן מבית אחרי שחתמתי חוזה ולא התנתי שאשאיר מיזוג? ובקיצור מה מותר להוציא מבית אחרי שחתמנו חוזה על מה הקונה נותן דעתו ועל מה לא?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון יש לסכם מראש על הכל, אחרת תמיד יהיו ויכוחים בעניין.

כל דבר שהוא מחובר לדירה נמכר יחד איתה, דברים שניתנים לפירוק בקלות לא כלולים. ולכן: ארונות מטבח, מזגן מרכזי ומזגן מפוצל בדרך כלל כלולים ואסור למוכר לפרק, אבל מזגן חלון בדרך כלל לא כלול.

הכל, כמובן, כאשר אין משמעות אחרת בהסכם.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' ריד סעיף יא, רמ"א ופתחי תשובה שם סק"ד. ועיין עוד בתשובה כאן.