עובד בפירות חתוכים שאכל קצת

שאלה:

שלום: רצוני לשאול,

במהלך עבודתי כמשגיח בהכשרה והשגחה לפסח במפעל פירות חתוכים תוך כדי שאני גם מתעסק עם הפירות עצמם אכלתי כמה חתיכות קטנות של פרי [אחרי שאחד העובדים במקום אמר שבטח אין עם זה בעיה.. כמובן שלא סמכתי עליו רציתי להתראות עם בעל הבית אך זה לא יצא. בפועל אני כבר לא עובד שם וליצור כעת קשר עם הבוס על זה זה קצת קשה לי ובטח גם יהיה מגוחח עבורם…האם אין בזה גזל או שאני חייב ליצור אתם קשר [זה ממש מורכב לי ליצור איתם קשר]

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש מקום להקל בדבר שוודאי המעביד היה מסכים ובדיעבד כאשר קשה להשיג את הבוס ניתן לסמוך על כך.

מקורות:

לדעת הש"ך בחו"מ סי' שנח סק"א ניתן להקל בכל מקרה שידוע שהבעלים היו מסכימים. אמנם, בשו"ע הרב הלכות מציאה סעיף ד ובקיצור שו"ע סי' קפב סעיף יג כתבו שחלילה לסמוך על היתר זה. אבל, במקרה זה של משגיח כשרות, ניתן לומר שבכלל ההסכמה להעסיק אותו הוא שהוא רשאי לאכול במידה שלא נהוג להקפיד וכן נראה בשו"ע הרב שם סעיף ה ובקיצור שו"ע סעיף יד.