נפילות אסורות באמצע שבעה נקיים

שאלה:

שלום, אנחנו נשואים 6 שנים ויש לנו 2 ילדים.
עניין השבעה נקיים מאוד קשה לנו. רוב הפעמים אנחנו נופלים עד לרמה של קיום יחסים לפני הטבילה. אנחנו מודעים לאיסור ולחומרה אבל זה חזק מאיתנו.
לאחרומה עלתה אצלנו המחשבה של טבילה דאורייתא.
שככה בעצם אטבול יום לאחר סיום הווסת ולא אחכה את השבעה נקיים, מה שמאוד יכול להקל עלינו כי בעצם נוכל להיות ביחד כשאני כבר אחרי טבילה.
מה המקום ההלכתי לנושא הזה? האם יש מקום לנהוג בצורה כזאת כדי לא להיכשל שוב ושוב למרות הנסיונות הרבים והמאמצים כל פעם מחדש.
נשמח לתשובה, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי הסיבה לנפילות היא חוסר הקפדה מספקת על ההרחקות. חז"ל חששו מכך והיו מודעים ליצר שבלב האדם, ולכן נתנו הגבלות מאוד מרחיקות בימי האיסור, שכאשר מתרגלים לזה זה נעשה שיגרה מאוד פשוטה וטבעית, ולפי הרחקות אלו, מפרידים את המיטות ומרחיקים ביניהם כמה עשרות ס"מ, לא מושיטים חפצים מיד ליד אלא מניחים על השולחן, לא אוכלים לאותה צלחת ועוד כמה הרחקות, וכמובן אסור כל מגע של חיבוק ונישוק ואפילו סתם נגיעה. כאשר מתרגלים לזה זה לא קשה בכלל, ולא מגיעים לשום סיטואציה בה עלולים להכשל. הקפידו על הוראות חז"ל ותראו רק נחת ושמחה כל הימים. כדאי ללמוד את הכללים בדיוק בס' קיצור הלכות מפורט.

חג שמח.

הצטרף לדיון

54 תגובות

  1. צר לי, אך התשובה מאוד לא קשורה לשאלה. יש פה שאלה לגבי טבילה דאורייתא.
    בנוסף הקושי הוא ענקי גם כשמקפידים על דיני הרחקות. גם אחרי שנים של נישואים ושל הקפדה עדין הקושי הוא עצום. זה ממש לא שיגרה פשוטה וטבעית ולא מתרגלים לזה.
    ובעיניי זוג שזה לא קשה לו בכלל, צריכים לבחון מחדש את המערכת יחסים שלהם.
    יש נשים שהווסת שלהן לא סדירה ולכן כשהן מקבלות ווסת אחת לכמה חודשים אז הקושי עוד יותר עצום לבני זוג.

  2. באנו לעולם כדי לעבוד… ואני עדיין בדעתי שכשם שמעשן כבד לא מתקשה להמנע מעישון בשבת, כך גם כאן אם מקפידים על ההרחקות ומכניסים לראש שזה איסור כרת, הנסיון הרבה פחות קשה.

  3. לאנונימית, אם חשוב לך לדעת מה חז"ל סבורים על ההצעה לטבול לפני השבעה נקיים הנה תיאור
    מהגמ' במסכת שבת יג.

    תני דבי אליהו: מעשה בתלמיד אחד ששנה הרבה וקרא הרבה, ושימש תלמידי חכמים הרבה, ומת בחצי ימיו. והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרתם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות, ואמרה להם: כתיב בתורה כי הוא חייך ואורך ימיך, בעלי ששנה הרבה וקרא הרבה, [דף יג עמוד ב] ושימש תלמידי חכמים הרבה – מפני מה מת בחצי ימיו? ולא היה אדם מחזירה דבר. פעם אחת נתארחתי אצלה והיתה מסיחה כל אותו מאורע. ואמרתי לה: בתי, בימי נדותך מה הוא אצלך? אמרה לי: חס ושלום, אפילו באצבע קטנה לא נגע בי. – בימי לבוניך מהו אצלך? – אכל עמי, ושתה עמי, וישן עמי בקירוב בשר, ולא עלתה דעתו על דבר אחר. ואמרתי לה: ברוך המקום שהרגו, שלא נשא פנים לתורה, שהרי אמרה תורה ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב. כי אתא רב דימי אמר: מטה חדא הואי. במערבא אמרי, אמר רב יצחק בר יוסף: סינר מפסיק בינו לבינה.

    וכך פירש ר"ת בימי ליבונה,

    ור"ת פירש שהיו רגילים לטבול שתי טבילות אחת לסוף שבעה לראייתה שהיא טהורה מדאורייתא בהך טבילה ואחת לסוף ימי ליבון לכך היה מיקל אותו האיש.
    והסיבה שהעונש כ"כ חמור זה משום שכשהאדם חוטא אז הוא באמת גורם לסילוק השכינה ממנו ומע"י ואם אין שכינה אז באים קלקולים ואני בטוח שאם בנ"א מבין שלגעת באשתו בימי ליבונה דהיינו בשבעה נקיים זה כמו לגעת בחשמל בידיים חשופות הוא לא יעשה את זה (אם כל האהבה שיש לו אליה).
    ובדיוק כמו שה' קבע שלגעת בחשמל זה מסוכן כך לגעת באשתו בימים האסורים.

  4. לאנונימית,
    למה את מצפה? שהרב יגיד לך שבמצב שלכם אכן כדאי לטבול קודם?
    ואחר כך תרגישו שאתם עושים את מה שעושים בהוראת רב, וזה כמעט בסדר.
    נו, באמת…

  5. כאישה, שמקבלת ווסת באופן קבוע, אני לא מרגישה שההלכה מבינה אותנו הנשים.
    למדתי רבות על הנושא. הייתי בשיעורים, בסדנאות, שיחות עם רבניות ומדריכות.
    אף גבר, ואף רב וגם לא חז"ל שקבעו את ההלכות האלה. לא יבינו את התסכול של האישה.
    לקבל ווסת, שזה דבר בפני עצמו שהוא לא קל ולא נעים בכלל. ואז אחרי כמה ימים נגמר לה הווסת, והיא עשתה בדיקה ויודעת שהיא נקיה ב100% אבל לא. היא לא יכולה ללכת למקווה עכשיו.
    היא צריכה עכשיו לבדוק את עצמה בוקר וערב במשך שבעה ימים. בדיקות מאוד לא נעימות, בדיקות שלפעמים צריך לעשות אותן בלחץ של הבוקר או לחץ של הערב כשיש עוד ילדים בבית והבעל עדין בעבודה, והבדיקות שלפעמים גם גורמות לנו להיפצע ואז אם חס וחלילה ירדה טיפת דם אז צריך לרוץ לרב שיפסוק אם טהור או לא. והמבוכה שיש מהמעמד הזה כל כך גדולה ולא נעימה.
    ושוב, יום אחרי יום היא יודעת בוודאות שהיא נקיה אבל היא לא יכולה להתקרב לבעלה, לישון איתו ביחד או אפילו להעביר לו דברים מיד ליד.
    אין תסכול וקושי יותר גדולים מזה.
    ואני לא אאמין לאף גבר שיגיד שהימים האלה לא קשים לו. שהוא יודע שאשתו נקיה אבל הוא לא יכול להתקרב אליה בכלל.
    לא סתם נשים מחליטות לעבור לטבילה דאורייתא. הן מבינות שהן יהיו הרבה יותר קשובות לגוף שלהן ולעצמן.
    ההשוואה של אישה לחשמל, היא השוואה כל כך פוגעת. בימי הדימום – מובן למה צריך את כל ההרחקות. אבל אחר כך כשהיא נקיה בוודאות, "את טמאה"!!!
    מנסה לקבל את ההלכה, לקיים את המצווה אבל לא בלב שלם בכלל.
    רק אישה יודעת מה עובר עליה בימים הקשים האלה. לגברים מהצד מאוד קל לדבר.
    מבינה מאוד את כל אותן הנשים שעוברות לטבילה דאורייתא או מוותרות לגמרי על כל העניין.
    ואם כבר לשאלתך מוטי, אז כן, דיברתי עם רב מאחד המרכזים הגדולים והמוכרים בארץ לענייני משפחה וטהרה והוא אמר לי שאם מקיימים יחסים בשבעה נקיים אז כבר עדיף שאטבול דאורייתא ואהיה מותרת לבעלי.

  6. יש דבר אחד שלא לקחת בחשבון! לא באנו לעולם הזה דוקא שיהיה קל, באנו לעשות את רצון ה'! ואם זה קשה מתאמצים יותר, ולפי גודל הקושי והמאמץ כן יגדל השכר בעז"ה. בהצלחה רבה.

  7. לאנונימית היקרה,
    אני יודעת שעבר זמן, אבל רק עכשיו ראיתי את השאלה, ואם את לא תקראי, אולי זה יעזור לנשים אחרות…
    אז קודם כל אני כותבת לך כאישה. כן, הקושי שלך מאד מובן. זה באמת לא קל.
    אבל כדבר אישה אל אישה אני יכולה להגיד לך – הרבה תלוי בגישה הכללית שלנו. אני חושבת שבלי קשר להלכה בכלל, הרבה מהקושי נובע מהיחס הכללי לגוף.
    מה היחס הכללי שלנו לווסת? האם אנחנו מרגישות בטעות שזה סוג של עונש? מה היחס שלנו לטומאה? האם המושג טמאה הוא מושג פוגע? כתבת גם שיש מבוכה לשאול את הרב – ואני רוצה לאתגר אותך ולשאול: למה זה מביך?
    אני ממש מאמינה שהעולם המודרני הרחיק אותנו מהנשיות שלנו. הוא גרם לנו להיות פחות מחוברות לעצמנו, לגוף שלנו. הוא גרם לנו לראות בכל הנושאים הללו משהו מביך ולא נעים.
    קחי למשל את הנושא של טומאה – בעיניי, התפיסה האמיתית של היהדות היא תפיסה הוליסטית, שאנחנו, הגוף שלנו, הנפש שלנו, נמצאים בכל מיני מצבים: מצבים של מעין מוות ומצבים של חיות מחודשת. כך הם מעגלי החיים. כך נועדה להיות הבריאה, וגם לתקופות של התכנסות והצטמצמות כביכול יש את הקסם שלהן.
    כן, אפשר להתחבר למקום הלא מושלם, ולדעת שהמקום שלנו בטוח גם שם. יש המון אהבה ורכות דווקא בהסכמה להיות במקום הזה.
    יש לי עוד המון מה לומר בנושא, אבל אינני יכולה להאריך כאן.
    נקודת המוצא היא להתחבר לנשיות שלנו מחדש, על כל האספקטים שלה, מתוך רכות ושלווה.
    אוהבת ומתפללת שנמצא את הדרך להתחבר לעצמנו ולאלוקים, אמן.

  8. ציטוט: ואף רב וגם לא חז”ל שקבעו את ההלכות האלה. לא יבינו את התסכול של האישה.סוף ציטוט
    מה?
    לומר על חז"ל הקדושים שקבעו את ההלכות ,שלא הבינו?

    משהוא בעייתי מאד בתפיסה שלך.
    אולי את מדברת מתוך תסכול.
    אבל עלייך לדעת שכוחם של חז"ל הוא כל כך עצום עד שחז"ל בקביעתם הלכה, שינו את המציאות של הטבע ובהלכות הקשורות לנשים השפיעו גם על הטבע של גוף האשה.

    אחד הכותבים הביא משל מחשמל ונפגעת,
    אבל על אותו עיקרון אפשר להמשיל זאת לאדם שמן במצב מסוכן שאסור לו להתקרב לאוכל משמין. או למעשן כבד,אחרי סדרת התקפי לב.
    אף אחד לא אומר שזה קל , אבל החיים מלאים אתגרים בכל המישורים,
    לדעתי שרש הבעיה היא לא חז"ל וההלכה , אלא בעיה מהותית יותר,, כנראה ש"דחיית סיפוקים" זה לא הצד החזק שלך.!
    תבדקי את העניין ובהצלחה

  9. חחחחח מי שהתפלא שהכותבת מרגישה שחז״ל לא מבינים נשים –
    למה… היו נשים בחז״ל כדי שיוכלו להבין???

    לא, אלו היו רק גברים, שחקרו ופירשו הכול מנקודת מבט גברית (זה לא רע, אבל זה לא בהכרח נכון, בוודאי לא בנושאים שייחודיים אך ורק לנשים).

    באופן אישי, אני מרגישה שבמהלך ״שבעת נקיים״ אני הכי נמשכת והכי ״מעוניינת״ (מינית) במגע של בעלי. זה ממש מורגש בכל הגוף. אבל, צריך לחכות. שבוע. ואז זו כבר תקופה של חוסר עוררות מינית.
    אז איך תסבירו את זה???
    מאוד אוהבת את בעלי, מאוד נמשכת אליו, מאוד רוצה בקירבתו – אבל המשיכה הנשית יש בה עוד מערכים, עוד משתנים – שלא לגמרי מוכרים וברורים ובייחוד לא לגברים.

    וגם אני הבנתי שבעבר היו כמה שיטות חישוב ליום הטבילה, יש כמובן גם עניין של ביוץ מוקדם (ביוץ שנופל על שבעת נקיים) ואז זוגות רבים סובלים מ״עקרות הילכתית״.

    בכל מקרה, השיטה הגורפת נקבעה לצורך קלות היישום – כולן, אותה שיטת ספירה.

    אבל בפועל, לא סתם היו בעבר שיטות ספירה נוספות, ואני חושבת שזה רק הוגן לספק את המידע הזה לנשים יהודיות שרוצות, על אף הקושי, ללמוד אותן.

  10. התחושה שאת מציינת שאת מרגישה בשבעה נקיים אינה פיזית אלא נפשית, כלומר האיסור והמניעה הנובעת מהיותך לפני הטבילה, גורמת להשתוקקות, אם היה מותר קיברה בימים אלו, לא היית מרגישה בהם את אותו צורך…
    אין שיטות חישוב שונות, יש פשוט את עיקר הדין כפי שהוא מהתורה, בו נידה בשוה מזבה סופרים שבעה ימים גם אם אינם נקיים, ויש את תקנת חכמים לדון מחמת הספק כל אשה במחזור כזבה [ההבדל בין זבה לנדה הוא בעיתוי הדימום] ולהצריכה שבעה נקיים.
    אין כל בעיה היום לטפל בביוץ מוקדם, יש כדורים פשוטים מאוד לדחיית וסידור וסת וזה פותר את הבעיה.
    אין צורך להתייחס לרישא של דברייך, אם היינו מבינים מי הם חז"ל ומאיזה מקורות קדושים את יונקים את דבריהם, לא היה לנו ספק אודות ההתאמה של הדברים לכל יהודי ויהודיה.

  11. האישה הראשונה ששואלת לגבי העניין טבילת דאורייתא.
    אני לא מבין למה יש משפחות ללא ילדים?
    למה זוגות צריכים להיתגרש?
    למה נשים צריכות להרגיש חולות כאילו הן זבות?
    למה זוג שמתחתן צריך לחיות חצי ימיו בריחוק?
    ועוד מלא שאלות
    שכל עוד מי שבכלל התחיל עם עניין 7 נקיים זה בכלל נשים ורבנים אהבו את דבריהם ואז אמרו כך יעשה!!??
    מה הקדוש ברוך הוא שברא את העולם לא יודע מספיק טוב שהוא רשם 7 ימים תהיה בנידתה?
    ואם היו מתירים לנשים לטבול כמו שהקדוש ברוך הוא אמר היו יותר ילדים לישראל , היו זוגות מחוברים יותר,
    היה פחות כשלונות כגון זוגות שלא שומרים על עצמם. גברים שלא שומרים על הברית.
    יותר חיבור פיזי וגופני בין זוג שזה הכלי הכי חזק לזוגיות פורה (ובטח יקפצו כמה ויגידו זה מה שחשוב???!!!) אז כן !!!!!!!
    בוא נסתכל על הפגישות הראשונות של הזוג מה שמביא להמשך הפגישות אך ורק כשיש משיכה בניהם
    וברגע שאין משיכה הזוג מבטל .
    אז המשיכה הזאת צריכה להימשך כל החיים!!!
    וכן הייתי רוצה שאישתי תהיה צמודה אלי כל הזמן!!!

  12. ניכר שאתה מגיב באופן מאוד נסער, ננסה להבין מה הבעיה. נושא של ללא ילדים וגירושין לא הבנתי את ההקשר, אדרבה המציאות מוכיחה שככל שמשפחה יותר שומרת טהרת המשפחה אחוזי הגירושין יורדים פלאים, אם בציבור החילוני מדובר על למעלה מ50% בציבור החרדי מדובר בהרבה פחות מאחוז אחד! יש עוד סיבות, שמירת העיניים וחברה נפרדת מה שמונע את כל הצרות של הציבור החילוני ואין צורך לפרט, אבל גם שמירת הטהרה מביאה חידוש נעימות ציפייה ורוממות בכל הענין. לעולם לא תדע אם את האכן רוצה את אשתך איתך כל החיים או שזה יגרום לשיעמום ביניכם, כי זה עוד לא קרה… על כל פנים לשאול למה חכמים קבעו אחרי שבורא עוחם וכו' זו שאלה שאינה נכונה למי שמכיר את התורה, יש לנו הרבה מאוד סייגים שחכמים קבעו ברוחב בינתם כדי שלא נבוא לידי חטא, ועל זה נאמר לא תסור מכל אשר יאמרו לך ימין ושמאל. לגבי נשים שמרגישות חולות? לא משעתי על כזה דבר, אין דבר יותר בריא ממחזור תקין המעיד על פריון בריאות צעירה ורעננה.

  13. 1. לגבי פחות ילדים זה וודאי יש מלא נשים שזמן ביוץ שלהם זה בשבעה נקיים ומתחילות תהליך של פוריות או לוקחות כדורים מסרטנים על מנת לקצר את זמנן.
    2. אני מאוד אבל מאוד בעד טהרת המשפחה אבל לפי 7 ימים דאורייתא לא צריך להוסיף ולהוסיף .
    3. לגבי גירושין החילוונים לא מיסתדרים ישר חותכים אצל החרדים יש בושה להיתגרש וגם בכלל כמות הילדים זה קשה ואני כאיש ציבור מכיר מלאאאא זוגות שחיים ביחד אבל לא ביחד.
    4. לגבי הציבור החילוני שיש יותר גירושין זה וודאי בעיקר בגלל הדברים שציינת.
    5. אני נשוי 18 שנה וכן הייתי רוצה את אישתי צמודה (וזה אכן קורה) כמובן חוץ מה 7 ימים הראשונים (לכן רשמתי שאני בעד טהרה זה נותן סוג של ניתוק קטן מתגעגים וחוזרים) אין כמו מגע גופני שבעיני זה הדבר הכי חזק בקשר זוגי וכמובן עוד דברים אבל מה שמחזיק זוגות זה התשוקה אחד לשני
    5. לגבי חכמים זה לא נכון כי מי שהתחיל עם העניין של 7 נקיים זה נשים שלא ידעו להבדיל בין דם זבה לדם נידה ורבי זירא בזמנו אמר דבר יפה זה ואז זה התחיל להיתגלגל עד שנתפס להלכה.
    6. ממליץ ללמוד היטב למה עושים 7 נקיים רק בגלל שלא יודעים אם זה דם זבה או דם נידה ""וזה לא החמרה"" החמרה או גדר זה דוגמא שמכניסים שבת 20 דק לפני הזמן זה גדר!!
    פה זה לא גדר זה דין אחר.
    וכאישה יודעת ב100% שזה מחזור ולא משהו אחר למה היא צריכה ללכת על דין אחר??
    לכן זה לא נקרא סייג
    7. לגבי נשים חולות – מי שזבה היא חולה יש לה בעיה ברחם שיוצא לה דם לא בזמן ווסת מסודר.
    תודה להשם רוב הנשים בריאות אז למה להכליל את כולם כזבות (חולות)

  14. מסרטנים זו החלטה שלך.
    אני מאוד בעד לשמוע לכל המצוות דרבנן, חנוכה פורים מוקצה ועוד וביניהם גם זה.
    מה שאתה כותב שמנטלית יש גם יותר אחריות לקיום הנישואין או בושה זה נכון, אבל לא מסביר בכלל את הפער הזה, הסיבה הפשוטה שחיים מעורבים פתוחים ולא מחייבים, גורמים לחוסר רצינות, פזילה ובגידות.
    בהלכה אין דבר כזה"מתגלגל", נכון שבנות ישראל החמירו על עצמן, אבל כאשר חכמי ישראל ראו בזה מנהג טוב הם קבעו זאת כחובה גמורה.
    יש לך עירבוב מושגים מוחלט, אין שום הבדל בין זבה לנדה מבחינת עצם הדבר, זה יכול להיות מחזור רגיל לגמרי, השאלה היא העיתוי, ויכול להיות אשה שכל ימיה זבה.
    זיבה אינו חולי ולא מחזור לא מסודר, והראיה המחלוקות השונות בראשונים על מה מדובר, רש"י רמב"ם ועוד, זו גזירת הכתוב שדם בזמן זה יהיה דינו כך ובאחר דינו אחרת.

  15. 1. לגבי הסרטן – אתקן את עצמי זה לא ממש מסרטן
    וזה לא החלטה שלי אתה מוזמן להיכנס לאתר של כללית וכתוב במפורש שמדובר בכדור כימי וכו… ומי שחולת סרטן אסור לקחת את זה כי זה מגביר את החשיפה להורמוני מין נשיים וזה יכול להחמיר ואם….. זה מחמיר למי שיש סרטן אז אפשר להגיד ש……
    2. לא הבנתי מה הקשר ומה רצית להגיד בעניין של המנטליות חיים מעורבים וכו…
    3. זה אומר שאם אותן נשים לא היו מקבלות על עצמן אז זה לא היה קורה והיו טובלות רגיל 7 ימים מהמחזר שכך נהגו מאות בשנים.
    4. אם לא היה הבדל בין נידה לזבה אז זה היו אותו טבילה או אותו מספר ימים או אותו דינים אבל
    א. יש נידה שזה 7 ימים מתחילת המחזור
    ב. יש זיבה קטנה שזה יום נגד יום
    ג. ויש זבה גדולה שצריך 7 נקיים אז מבחינה הלכה יש הבדל
    עכשיו מבחינת העיתוי
    מחזור – אישה שמקבלת סדיר ווסת קבועה פעם בחודש זה מחזור חודשי
    זבה – היא אשה שנטמאה כתוצאה מדימום רחמי שלושה ימים רצופים "שלא בזמן הווסת"
    אז אין לי שום עירבוב מושגים.
    זיבה זה כן חולי – כי אם אישה שלא בזמן הווסת מקבלת דימום באופן שקרה לה כמה פעמים היא צריכה ללכת להיבדק למה זה קורה לה אבל אישה שמקבלת רגיל כל חודש ווסת קבוע זה אישה בריאה.
    לגבי הפזילות אם מדברים על חרדים שכיום אין להם כל כך אינטרנט וכו.. למה יש בגדות אצלם??!!
    1. לדעתי כי כשיש ריחוק מהאישה ולא קירוב אז מחפשים בחוץ ואז עוברים על לאו דאורייתא
    2. או גבר שפתאום קצת…. ואז הוא מז"ל זה גם לאו דאורייתא.
    3. או זוג שכן בסוף מקיימים יחסים ב7 נקיים עוברים על לאו דאורייתא.
    אז עדיף שזוגות על דאורייתא במקום לתקן תקנה חדשה שלנידה סופרים 7 ימים
    ואז לא עורים לא על דין דאורייתא ולא על דיני חכמים

  16. 1. סברא לא נכונה! כח מה שלא טוב לאשה חולה לא טוב לאשה בריאה?!
    2.ברור שכאשר חיים בעבודה ובחברה בפריצות זה גורם לאנשים להרהורי עבירה ומעשים אסורים ולריחוק מבנות זוגם.
    3. הרעיון בא בעקבות מנהג נשים אלו, אבל זה לא אומר שבלי זה לא היתה נקבעת התקנה מכח סברת חז"ל לבד.
    4. דיני טומאה וטהרה יש בהם סוד, חסר טעם ללמוד מהשונ בהליך הטהרה למהות הדבר מבחינה רפואית. הסברתי שיכולה אשה להיות זבה קבוע.
    נראה שמיצינו את הדיון.

  17. איזה עוול אתם עושים בזה שאתם לא מרימים את הכפפה ומנהיגים להתחיל לטבול לפי דאורייתא. כל הקירבה בין בני זוג מתבססים על מגע. ככתוב ודבק באשתו והיו לבשר אחד. הדרך הכי יפה להראות לאישה שאתה אוהב אותה זה בחיבוק חם ונשיקה. אני כבר כמה חודשים מנסה לשכנע את אשתי ללכת לטבול לפי דאורייתא
    ולא לפי חומרה של נשים שהיו עצובות בגלל חורבן הבית. היחסים שלנו עלו על שרטון וכמעט התגרשנו בגלל הריחוק ב7 נקיים. ומאז שלא אכפת לי ואני מחבק ומנשק אותה ומראה לה שאני זקוק לה. היא מרגישה את החום ואת השלום בית. אני תקווה שכמו שכל הלכה של חכמים ניתנת לשינוי, כך תשנו גם את ההלכה הזאת. דוגמה קטנה שלא קשורה, קידוש בשבת מדאורייתא
    , על היין מדרבנן. מי שאין לו יין עובר על דברי חכמים ומקדש על הפת. ועוד מלא דוגמאות שחכמים פסקו משהו ובכל זאת אפשר לעשות אחרת. אז קדימה. תעזרו לבנות ישראל שלא רק הגברים ממורמים מהריחוק המיותר אלא גם הנשים שבתקופה של ה7 נקיים
    הכי זקוקות לחום ואהבה

  18. כל כך הרבה שטויות בקטע אחד… שום דין דרבנן לא נתון לשינוי!!!! בקידוש לכתחילה כך היתה התקנה. תשמרו על טהרת וקדושת הבית היהודי, ואת השלום בבית יש לתקן בהשקעה נכונה. אבוי אם האשה מרגישה אהבה רק בקירבה גופנית…תשקיע בנתינה בחשיבה בלשוחח בלבנות יחד בית… בהרבה ויתור ושמחה ורוממות.

  19. מועדים לשמחה
    באמת אני שובר את הראש כל פעם מחדש !
    אכן ,אני חוזר בתשובה כ 11 שנים ומעיד על הסבל הנוראים הנוראי של אשתי ב7 נקיים !
    בבקשה נא להסביר יותר לעומק .
    אם בתורה נמסר לשמור ולטבול לאחר ימי הנידה . מדוע ומאיפה העניין להמתין לעוד שבעה נקיים ?!
    סיפור מהגמרא אינו נותן הוכחה להוראת הבורא !
    אני קורא את התגובות ומגיע למסקנה ששבעת הימים הנקיים מעלים בעיות בזוגיות חמורות מאוד והרבנים עונים קצת לא לעניין !
    ישנם המון זוגות שלא נולדו למציאות של דת והם כן רוצים לשמור והרבנים שאינם מכירים ב"מה שעובר" על זוגות אלה כמעט ולא יבינו את הקושי של הזוג – וזה בולט מאוד בתשובות
    אז . אני מבקש הוכחה מהתורה ,מהגמרא ,מהזוהר
    שוב. . לא סיפורים על מקרים !
    תודה מראש

  20. שלום ידידי, אני מבין את הקושי שלך, רק יש לך אי הבנה בדרך הבנת דברי הגמרא, ובאופן פסיקת ההלכה, אתה מבין את הגמרא כפשוטה, שאם כתוב שבנות ישראל החמירו וכדומה זה אומר שזה אינו דבר מחייב ואין כאן הוראת הלכה כביכול הגמרא רק מספרת סיפור, וכך יש לך טענה… אבל אם תתן את מבטחתך בשולחן ערוך שידע טוב יותר מכולנו ללמוד גמרא, ובעצם ברבותינו הראשונים שקדמו לו, תבין שזה לא סתם סיפור, אלא בעקבות הדבר הזה חכמי הגמרא קבעו זאת להלכה פסוקה, כשאר ההלכות שהן מדרבנן, שכל אשה נידה חייבת שבעה נקיים לפני שהיא טובלת. ואני מעתיק לך מדבריו:
    שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קפג סעיף א
    אשה שיצא דם ממקורה, בין באונס בין ברצון, טמאה, והוא שתרגיש ביציאתו. ומיהו משתרגיש בו שנעקר ממקומו ויצא, טמאה אף על פי שלא יצא לחוץ, ואפילו לא ראתה אלא טיפת דם כחרדל, יושבת עליו שבעה נקיים. הגה: כאשר יתבאר משפטן לקמן סימן קצ"ו. ואין חילוק בין פנויה לנשואה לענין איסור נדה (ריב"ש סימן תכ"ב /תכ"ה/ מביאו ב"י), כי כל הבא על הנדה חייב כרת.

  21. כל האמור כאן מחזק את העוזבים את הדת ולא המצטרפים אליה. המקורות כאן תלושים מהמציאות ולא קשורים לכלום. הדין של שולחן ערוך שהביא הכותב לא מתייחס לחומרת דרבי זירא בו הוא הוא אומר שזה חומרה לנשים שנמצאות בשדות ולכן לא יכולות לדעת אם רואות דם נידה או דם זיבה. אם אישה עם מחזור תקין היא יכולה לדעת שאין כאן בעיית זיבה ולא צריכה לספור לפי דיני זיבה. הבית יוסף בכלל לא הכריע בנושא. הרבנים שעונים כאן לא מסוגלים להבין את הקשר העמוק בין בני זוג שבעיקר התחתנו מאהבה ולא משידוך ומקיימים משק בית יחד ולא מחולק לתפקידים. דבר זה מגביר את הקרבה והחשקה ולקחת דין תורה, שלפי התורה הריחוק עם כל ההלכות הוא 8 ימים ולהגידלו לשבועיים זה לא תורה. יותר נורא לאכול בשר ועוף שעם הכשרות של ימינו כולם בחזקת טרפה אבל אף אחד לא יגזור את זה משום "אין גוזרים גזרה על הציבור שאין יכול לעמוד בה", אבל משום מה כאן כן עושים את זה. ועל חומרת דרבי זירא הוסיפו עוד חומרא!!

    ובשביל דיון של הלכה הינה אני מצטט:

    בתורה מפורטים דיני נידה ודיני זבה וההבדל שביניהם.
    לגבי נידה, אומרת התורה: שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ (ויקרא טו, יט).
    כלומר, אשה 'נידה' (היינו, אשה שקיבלה וסת בזמן הקבוע) טמאה לבעלה שבעה ימים (גם אם מחזורה היה קצר יותר), ומליל היום השמיני – נטהרת לבעלה לאחר טבילתה.
    ואילו לגבי זבה אנו מוצאים: וְאִשָּׁה כִּי יָזוּב זוֹב דָּמָהּ יָמִים רַבִּים בְּלֹא עֶת נִדָּתָהּ… וְסָפְרָה לָּהּ שִׁבְעַת יָמִים וְאַחַר תִּטְהָר. (ויקרא טו, כה-ל)
    כלומר, במקרה לא רגיל שבו אשה מדממת מעבר לשבעה ימים (כלומר, בין היום ה-8 ל-18 מתחילת המחזור), היא 'זבה', ומחויבת לספור שבעה ימים נקיים ללא דימום בטרם תטהר.
    [דין זה הוא אם נמשך הדימום שלושה ימים או יותר (ימים רבים) אך אם דיממה רק יום או יומיים – היא חייבת לשמור רק יום נקי אחד בטרם תטהר].
    דין נידה נהג עד סוף תקופת המשנה, וזאת מאמרות שונות של חזל בנושא, כגון: ' ג' דברים צווה ר' ישמעאל בר' יוסי את רבי[…] אשתך טבלה אל תזקק לה לילה הראשונה. אמר רב: ובנדה דאורייתא הואיל והוחזק מעין פתוח דילמא משכה זיבה', (פסחים קיב, עב, ועיין רשי שם).הרי לנו שבסוף תקופת התנאים נידה לא היתה סופרת ז' נקיים, אלא טובלת מיד בלילה שאחר שבעת ימי המחזור, אף אם באותו בוקר עדיין ראתה ('הוחזק מעיין פתוח').
    בימי האמוראים החל מנהג לאחר את טבילת הנידה רק לאחר שעברו שבעה ימים נקיים, כלומר, שאשה 'נידה' תחמיר לנהוג את דיני אשה 'זבה'. חומרא זו מכונה 'חומרת בנות ישראל' או 'חומרא דר' זירא': 'אמר רבי זירא: בנות ישראל החמירו על עצמן שאפילו רואות טיפת דם כחרדל יושבות עליה שבעה נקיים' (נידה סו, עא.), חומרה זו התקבלה כמנהג מחייב.
    ההסבר לחומרא זו הוא, כדי שלא יבואו לידי טעות בין ימי נידה לימי זיבה. לכן החמירו על אשה נידה לנהוג כאילו היתה זבה הסופרת ז' נקיים.
    תיאור זה הוא על פי שיטת הרמבן, שאף שהרמבם (הל' איסורי ביאה פרקים ו-ח) אינו סובר כמוהו, וסובר שיש צורך בשמירת מחזוריות של 7 ימים ושל 11 הימים הבאים אחריהם מתחילת הראייה הראשונה שרואה אשה בעודה ילדה או החל מהמחזור הראשון שלאחר הלידה. אך דעת הרמבם היא מוקשה מאד, כלשון החתס: אי אפשר לעשות להרמבם אפילו סניף בעלמא כי שיטתו דחויה, ולא מצאנו ידינו ורגלינו ברוב הסוגיות. ( יוד קמג).
    הרב י. קנייבסקי, קריינא דאגרתא, כרך א', איגרת קצח, עמ' רט.
    מציאות זה מבצבצת זעיר פה זעיר שם בספרי השות. לדוגמא בספר 'וישב משה' הדן באותם 'שאינם מניחים נשותיהם לקיים טהרת המשפחה… והאשה שומרת כפי כוחה, אך דא עקא שאינה רוצה להכריח בעלה כדי שלא יגרשנה ויעזבנה ואינה יכולה לעמוד בנסיון'. [הרב מ. ז. זארגער, וישב משה – סימן מו, ירושלים תשמו, עמ' קכט.]
    בתשובה אחרת דן המחבר ב'אחד שתקף יצרו עליו ובא על אשתו ביום ה' מז' נקיים' (שם סימן מז, עמ' קלא).
    ב'כללים למורה הוראה בעניני נידה' של הרב משה שטרנבוך (ראבד העדה החרדית בירושלים) קיים בין היתר הסעיף הבא: במקרה שבעלה לא יכול לעמוד בנסיון, ולפני סוף שבעה נקיים בא עליה, ומיד מתחרטים, לא מחמירים להתחיל בשבעה נקיים מהתחלה וכו' (תשובות והנהגות חא, סימן תקח, סעיף מז).
    הגירסא בשס לפנינו היא: 'אמר ליה רב פפא לרבא ואביי'. אך גירסא זו היא בוודאות שגויה, משתי הוכחות: ראשית, מן המילה 'אמר ליה' ברור כי רב פפא אמר את דבריו רק לאחד ולא לשניים. ועוד, בכל מקום אביי קודם לרבא.
    ואכן, בשולי העמוד רשומות שתי הגהות: 'אמר להו' במקום 'אמר ליה', ו'אביי ורבא' במקום 'רבא ואביי'.אך מדברי התוספות על אתר (דה משום) ברור כי לפניהם היה רשום אביי בלבד, ולא רבא, שזו לשונם: 'דהא אתקין רבא לטבול ביממא תמינאה במחוזא … אעג דחומרא דר' זירא היתה נוהגת בימיו וטובלת בשמיני, כדאל רב פפא לאביי ולרבא מכדי האידנא, כולהו ספק זיבות שוינהו רבנן, ואביי ורבא בדור אחד היו'. המשפט האחרון בתוספות הוא חסר פשר, שהרי אם רב פפא דיבר גם לרבא, מדוע צריך להוסיף שרבא ואביי בדור אחד היו?
    לענות על כך נוספה הגהה שלישית, הגורסת 'אתקין רבה במחוזא' במקום 'אתקין רבא במחוזא'. כך מביא המרשא בשם ספרים ישנים. אך גם הגהה זו לא תיתכן, שהרי מחוזא היתה עירו של רבא, ולא של רבה, כמו שהעיר הרשש. ועוד, רבה שהיה רבו של אביי בהיותו ילד, חי 40 שנה, ואילו אביי חי 60 שנה (רה יח עא). כלומר, אביי חי עשרות שנים לאחר רבה, ואיך יכול תוספות לומר כי הם היו בדור אחד?
    ברור אם כן כי לפני תוספות היה רשום 'אמר ליה רב פפא לאביי'. ולפי זה יש להגיה הגהה אחת בלבד (למחוק את המילה 'רבא'), ואין צורך בשלש הגהות.
    [ובתוספות הראש גורס 'אמר ליה רב פפא לרבא', וכן הוא בריף שבועות (ו' עא בדפי הריף). מסתבר כי המדפיס הביא את שתי הגירסאות יחד, וכך נוצר המשפט המוזר 'אמר ליה רב פפא לרבא ואביי'.
    אך ודאי שגירסת תוספות עדיפה, שהרי היא הולמת את דעות אביי ורבא המוכרות לנו ממקומות אחרים (אף שהתוספות לא נחתו לכך), לעומת גירסת תוספות הראש, הסותרת את דברי רבא בדף סו עא.]
    כשנדקדק בדברי רבא נגלה כי טמונה בהם ביקורת חריפה על חומרת ר' זירא. שהרי הלכות אלו שרבא מביא עוסקות בשני מצבים הפוכים. הלכה א' עוסקת בדבר שלא חלה עליו קדושה (מוץ) המחובר לדבר הראוי לקדושה, והלכה ב' עוסקת בדבר שהיה חלק מהקדושה והורחק ממנה (דם קדשים).
    והנה, בדבר שהיה קדוש במקור – לא זזה ממנו הקדושה אף שהורחק, ואילו הדבר הזר שחובר לקודש – לא די שאינו מתקדש, אלא הוא מונע מן הראוי לקדושה להתקדש. והנמשל ברור: דין נידה הכתוב בתורה בוטל, ובמקומו בא דין חדש: 'כל הנשים ספק זבות'. אך האמת היא שהלכות נידה שקבעה התורה – בקדושתם הן עומדים, ואילו ההמצאה החדשה – לא רק שאין בה קדושה – אלא היא מכשילה וממעטת את קיום מצוות התורה!
    יש להוסיף כי דעת רבא משתלבת היטב עם דברי הסוגיא בריש מסכת נידה, המסבירה את דברי הלל ושמאי, והסוברת כי לדברי הכל אין עושין סייג לתורה כאשר הוא גורם לבטל בנות ישראל מפריה ורביה (נדה ג' עב). ובערובין (סג עב) אף אמרו כי יהושע נענש על שביטל את ישראל לילה אחד מפריה ורביה.
    ומה שאמר רבא (שם): תבעוה לינשא ונתפייסה צריכה שתשב שבעה נקיים, אינו משום חומרא דרבי זירא, כמו שכתב הראש, ואכמל.
    הרב ישראל זאב גוסטמאן, ספר קונטרסי שעורים, מסכתא קידושין, ברוקלין ניו-יורק תשל, עמ' 306-310.
    על ר' זירא גם מסופר כי כשעלה לאי התענה 100 תעניות כדי לשכוח את תלמוד הבבלים (בבא מציעא פה עא). ר' זירא הבחין אם כן כי בתלמוד חול נדבקו סיגים שיש להיפטר מהם.
    ר' זירא גם תלה את חוסר היכולת להבחין בין דמים בהימצאות בחול: טבעא דבבל גרמא לי דלא חזאי דמא (נדה כ,ב).
    מסתבר על כן כי 'חומרא דר' זירא' היא אחד מסיגי תורת חול, ועלינו לילך בדרכו של ר' זירא ולהתאמץ לשוכחה.
    יש מקום שבו הכינוי 'משה' נראה כמכוון לחכם אחר (ביצה לח:). אך שם פירש רשי שלא החכם כונה 'משה', אלא ביקרא דמשה קמשתבע (בכבוד משה נשבע).
    מן האמור עד כה עולה חשיבות החיבור הגופני שבין איש ואשה מבחינה דתית. מאידך, הרגש הטבעי רואה ניגוד ביניהם, וכאשר הפה מדבר על 'מצוה', הלב חש שמדובר במשהו הקרוב יותר לעבירה. מה מקור תחושה זו, והאם יש בה ממש?
    בכדי לענות על כך עלינו לחזור לפרשת בראשית, לסיפור אדם וחוה בגן עדן. שם נאמר לאדם כי באכלו מעץ הדעת ימות, ואילו כשאכל מעץ הדעת לא מת באותו יום, אלא קרה דבר אחר: נפקחו עיניו וראה כי הוא ערום.
    מדוע לא התקיים ביום אכלך ממנו מות תמות? מדוע רק אחרי שאכל מעץ הדעת ראה כי הוא ערום? האם פירוש הדבר שלפני החטא היה במדרגה נחותה ולא הבין את חשיבות המלבוש?
    התשובה לשאלות אלו היא זו: ה' ברא את האדם עם גוף מושלם שאינו מתבלה, ואינו מייצר פסולת. משום כך לא הרגיש בושה לילך ערום. וכי יש בגוף דבר הגורם בושה?
    וכשחטא באכילה מעץ הדעת ירד הגוף ממדרגתו הראשונה והפך להיות גוף מתבלה. אמנם תהליך הבלייה ארוך ויכול להימשך שנים רבות, אך מרגע שהחל ברור כי הוא ימשיך עד לכליון הסופי. (וכפי שידוע היום, בכל רגע מתים תאים רבים, ונוצרים חדשים במקומם. עם השנים נחלשת מערכת חילוף החומרים, עד למצב שהגוף אינו מסוגל לתפקד ומת.) כך התקיים ביום אכלך ממנו מות תמות – כלומר, ביום שתאכל ממנו יתחיל תהליך המיתה, אף אם יסתיים כעבור שנים.
    אך דבר אחד כבר הורגש בו ביום – מהגוף החלה לצאת פסולת. מכיון שהפסולת היא דבר מאוס, ירד גם כבודו של הגוף המייצר אותה, ובפרט כבודם של האיברים שדרכם עושה הפסולת את דרכה החוצה. זו הסיבה לכך שלאחר האכילה מעץ הדעת התבייש האדם בגופו וביקש לכסותו במלבוש. אין זו עליה בדרגה אלא להיפך. הגוף שנפל מדרגתו הראשונה הפך להיות מקור לבושה.
    לאור זאת יובן מדוע קיימת הרגשה שחיבור איש ואשתו הוא דבר 'לא טוב', שהרי הוא נעשה באותם איברים שמהם יוצאת הפסולת. אם אנו בושים באיברים אלו, עלינו גם לחוש בושה בחיבור הנעשה בהם.

    כמובן שהסיכוי שרב כלשהו ייתיחס עניינית לנושא ההלכתי הוא אפסי מאחר וכל מסגרות החינוך שיש, בכל הציבור ירא שמיים, מלמדים להיות בחרדה על גבול האובססיביות כאשר זה מגיע לנושא אישות. ואני לא מזדהה כי אין טעם אבל כן, סיימתי את הש"ס בבלי, ירושלמי, זוהר ושולחן עורך וכולי, ועדיין לא מצאתי רב אחד אמיץ שידבר על זה ויעמוד מול ההלכות הקשות.

    אם הרבנים כאן ככ בטוחים בהלכה יסיברו לי כיצד רשום בהלכה הלכות מזעזעות כגון: כל אשה שתימָנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן, כופין אותה ועושה, אפילו בשוט? אז מצטטים הלכה לצטטת הכל ועד הסוף. רוב תשובת הרבנים היא שזה מסורת ומנהג שאסור לבטלו, אבל מנהגים ואיסורים שהציבור עובר באופן רציף, בשבת, בכשרות, זה מותר להמשיך.

  22. לא יכולתי לקרוא את כל האריכות, רק יצויין שההלכה הזו ברורה בשולחן ערוך בהלכות נדה, אם יש לך פרשנות אחרת לתוקף דינו של רב זירא, אחרת מדברי השולחן ערוך, זה ענין שלך, אבל ברור שבאתר שבו כותבים הלכות לפי היהדות המקובלת מדור לדור ולא לפי אנשים שמתנערים מכל פסיקת ההלכה במשך מאות רבות של שנים, מביאים את ההלכות המובאות בשולחן ערוך ונהגו בכל ישראל.
    החיבור בין איש לאשה הוא נפלא ואין כל מקום לפרשניות תמוהות אלו שלך, וכולנו בני אדם לא משנה באיזו צורה הכירו בני הזוג, לחשוב שאין אהבה אצל חרדים זו צרות אופקים וחוסר היכרות עם ציבור שלם של בני אדם בעלי רגשות כמו כל אדם אחר…

  23. אני כותב את הדברים מחרדת קודש, שחס ושלום לא אכשיל אף אחד, אני מנסה להיות בעל תשובה שהגיע מחילונות למהדרין, המלחמות שקשורות לנושא יחסי אישות לא קיימות במישור הנוכחי, אין מחשבה על זרע לבטלה או צפיה במראות אסורים, א
    כיום שב"ה אני נמצא במקום שאני נמצא, אני מודע למלחמות הפנימיות שאנחנו צריכים לעבור, לגבי הנושא הנידון, מספר ימים לאחר סיום המחזור, אני מרגיש משיכה עצומה לאשתי, ההורמונים משתוללים כמו ילד בן 16, קראתי הרבה על הנושא של השבעה נקיים ואם היה לי את האומץ, הייתי מבקש מאשתי שתעשה טבילה מהתורה, אני כל כך מודע למקום שלי, הקטן, שבאמת לא מבין בפסיקה ואיך גדולי ישראל כתבו את מה שהם כתבו לגביי הנושא הזה, מהכרותי עם הרגישות שלהם וכמובן שגם הם מודעים לקושי של העם בנושא הזה, אני מבין שזה ממש לא פשוט לבוא ולבטל את החומרה, לצערי אני ואשתי נופלים בשבעה נקיים כמעט כל חודש, מודה שזה בדרך כלל מגיע ממני, אני מחזר אחריה כאילו הכרנו אתמול, אנחנו משתדלים לא להגיע ליחסים מלאים, אבל שוב גם פה אני מבין שישנה בעיה, אני קורא פה תגובות איך להימנע, לאותם אלה שכותבים את זה, אומרים אל תדון אדם עד שתגיע למקומו, אני בטוח שכל אחד מהרושמים שכותב על הקושי עם השבעה נקיים, כותב כבר מתוך תסכול, מצד אחד הרצון האמיתי לשמור את דברי השם ומצד שני מלחמה שמתקיימת כל חודש ועל מה, אהבה עצומה ונורמלית בין בני זוג שרוצים להיות ביחד מתוך קדושה, אני מאחל לנו בע"ה שיגיע יום ויחזירו את הטבילה דאורייטא, אני הקטן שבקטנים די בטוח שזה יעשה טוב לזוגות ולזוגיות.

  24. ידידי "הרצון לדעת", צריך לדעת שבסופו של יום עיקר מהלך חיינו, מבחינה טכנית רוחנית וכו', הוא קיום המצוות דרבנן. זה כולל את רוב תפילות וברכות היום, חלק נכבד מדיני השבת והמועדות, והנה, אפילו חג החנוכה מתקרב אלינו שכולו דרבנן. חכמים קיבלו סמכות משמעותית ביותר בעיצוב דרכו של העם היהודי, וגם אם יש דבר מסויים שקשה לאדם מסויים, אין בכך כדי להפחית אף במשהו בחשיבות הדברים בעומקם ובמחוייבות שלנו אליהם. כתות שכפרו בסמכות חז"ל נכחדו מזמן מעם ישראל ומהרגע הראשון היו נחשבות מחוץ למחנה. לכן, הכיוון שלנו תמיד צריך להיות איך להתחזק וכן להשמר ולא היכן אולי נוכל לוותר לעצמנו.. ואני חוזר שוב מה שכתבתי כאן באתר פעמים רבות, חז"ל היו חכמים מאוד, והם כתבו חיובי הרחקה בימי נידה, הנסיון מורה שאלו שמקפידים על ההרחקות כראוי, גם במה שנראה להם "מוגזם"… לא נכשלים!

  25. שלום רב
    מספר עיניינים בדבר
    הדבר הראשון, חלילה לי ואחלוק על דברי חכמים, הם הפנס שלאורו אנחנו צועדים אלפי שנים בע"ה עד משיח צדקינו.
    דבר שני, אני מעריך שכל אחד יסכים, שאחד הכוחות החזקים אם לא החזק ביותר הפועלים על האדם הוא בעצם הכח הנובע מהמצווה הראשונה, פרו ורבו……הכח שמניע את החיים, בגלל זה גם הקושי להילחם בו.
    דבר שלישי, בתקופת רבי זירא, המסגרת המשפחתית הייתה שונה לפחות מהכיוון של הגברים, האפשרות לריבוי נשים, מקל מאוד על המלחמה הפנימית, אני לא טוען שזה בסדר או לא בסדר ריבוי נשים, פשוט כאשר הייצר גובר עליך, אז ישנם יותר אפשרויות להתמודד איתו.
    טענה רביעית, החומרה של רבי זירא הגיע לאחר המון שנים שהטבילה הייתה מדאורייטא, מה שמוכיח לנו שמלכתחילה הדבר הטבעי הוא לטבול כמו שהתורה ציוותה, אך כאשר רבי זירא הבחין בתקופתו שחלילה וכם ישראל ייפלו בעבירה חמורה כל כך, הוא היה חייב להרים חומות שנישמר ובמיוחד שבנות ישראל לקחו על עצמם את החומרה, מזה אפשר להבין עד כמה הנושא היה בעייתי בזמנם, כיום עם האמצעים שברשותינו, פשוט שיכולנו להבחין בין דם נידה לזיוה.
    דבר חמישי, הנושא הזה הוא לב ליבה של החברה היהודית, מי שיטען שלא קשה לו, אני מעריך שהוא לא ממש דובר את האמת המלאה, ההתמודדות היום מסביבינו היא לא פשוט, במיוחד בנושא הזה, כח המשכיות החיים הוא עצום, הקדוש ברוך הוא ברא בתוכינו את הרצון הזה בצורה נפלאה, אני הקטן חושב שכמובן שאם הםוסקים יכלו להחזיר עטרה ליושנה בנושא הזה, הם היו מחזירים, גדולי ישראל, אוהבים את עם ישראל ולא מעוניינים להכביד סתם, אין שאלה בכלל אם להקשיב לחכמים ולקיים את ההלכה, אבל תורה היא וללמוד אני רוצה, נקווה בע"ה שנזכה במהרה למשיח צידקינו.

  26. מה שכתבת שבזמנינו יש יותר כלים לדעת מה נדה ומה זיבה זו טעות, מדובר באותו דם בדיוק, וכל החשש הוא רק מטעות במספר הימים, והבעיה הזו דוקא בימינו קיימת ביתר שאת, כיון שרוב הנשים אין להן וסת קבוע והחישובים רק נעשו קשים יותר.
    עכ"פ אינני יודע מה כוונתך תורה היא וללמוד אני רוצה, אין כל ספק שאין בידינו כח וסמכות לערער ולו במשהו על תקנות חז"ל, גם אם זה קשה לנו.

  27. שלום לכם
    תורה היא וללמוד אני רוצה, הכוונה שאני מעלה טיעונים כאלה ואחרים, זה מתוך הרצון ללמוד ולא חס וחלילה ההפך.
    אני לא גניקולוג ולא מתיימר, אדם פשוט מן השורה, לגבי הידיעה של מה נדה ומה זיבה, ישנם אנשים שאני מעריך מומחים בתחום, חוץ מזה, אני דיי סומך על הנשים שהן יודעות מתי מתחיל אצלן הווסת ומתי מסתיים ואם ישנה בעיה, יכולות לפנות לגורם מוסמך, הרי לפי מיטב ידיעתי ואם אני טועה בבקשה תתקנו אותי, הנשים בזמנן החליטו להחמיר ובעקבות כך רבי זירא הפך את להלכה, אני מבין את הרעיון מאחוריי החומרה, הרבה יותר קשה להקל מאשר להחמיר ואני יודע גם שצריך סנהדרין כדי לשנות הלכה, שוב ברור שהנושא מורכב, אבל אני ממש מבין את הקושי שמדברים עליו, אף אחד לא מנסה חלילה לזלזל, אני ממש מבין את אותם זוגות, צריך לדבר איתם בעדינות ולא כאילו חס וחלילה יוצאים נגד ההלכה.

  28. רק אחדד שוב, הנושא של נדה וזיבה אינו נושא לגניקולוג ולא לבדיקת מעבדה, מדובר באותו דם, והכל תלוי רק בעיתוי. מה שהסברתי שבנקודה זו שום דבר לא השתנה מאז ימי חז"ל.
    הקושי הוא מובן, לגבי סדר השתלשלות התקנה אינני בטוח שזו הכוונה בגמרא אבל זה גם לא משנה, למעשה זה נקבע כתקנת חכמים המקבילה לכל שאר תקנותיהם.
    לדבר בעדינות ובנעימות תמיד צריך, ומכל הסיבות האפשריות.
    תודה.

  29. להגיד בימינו שאשה לא יודעת מתי יש לה ווסת ממש לא נכון!!!
    אשתי יודעת במדוייק!!! ואם יש נשים שיש להן בעיות שתלכנה להיבדק.
    למה אשה שהיא בריאה הזוג צריך לסבול בגלל נשים שלא יודעות או יש להן בעיה.
    ואני מכיר מלא מלא זוגות שפשוט מקיימים יחסים בשבעה נקיים.
    אז במקום להגיד לא מתירים וזהו.
    כמו שהרב אמר היום זה לא פעם ,במיוחד היום שהרבה הרבה הרבה יותר קשה לשמור בגלל כל מה שקורה היום בחוץ.
    במקום לקחת דיינים ולדון בעניין ולראות תועלת מול נפילות.
    אני עפר לרגלי חכמים אבל כמו שמשנים הרבה הלכות היום , בגלל ההיתקדמות של הטכנולוגיה וכו..
    כך יישבו בתי דין וידונו.
    ואם הייתי מדבר על זוג או שניים שמקיימים יחסים בשבעה נקיים אז הייתי אומר תתגבר אבל מדובר על המוןןןן זוגות מסורתיים ודתיים מעם ישראל שכן שומר ונופלים , ומה קורה??? עוברים על מלא איסורי דאורייתא וכריתות, שלום בית שנהרס מול איסור דרבנן אחד.

    לכן

  30. לא אמרתי שאשה לא יודעת מתי יש לה וסת… בודאי שככלל אשה יודעת! רק בגלל שהחישוב של ימי נידה וזיבה מאוד סבוך, יש בו כמה שיטות בראשונים והוא אחד הנושאים הסבוכים ביותר בהלכות נדה, ראה כמה עמודים ייחד לכך הבית יוסף בסימן קפג, ואפשר לומר שאחוז נכבד מהגמרא במסכת נידה עוסקת בכך, לכן סברו חכמים לפני אלפיים שנה [לא אני] ותיקנו שכל אשה תנהג תמיד בחיוב שבעה נקיים. כל מה שאמרתי, הוא שלומר שהיום יודעים יותר מבעבר זה דבר חסר בסיס, ולכן סיבת התקנה שהיתה בזמן חז"ל קיימת גם היום.
    לגבי מה שאמרתי שהיום מצוי שמבטלים הלכות וכו', אינני מכיר דבר כזה, אולי תתן דוגמא להלכה אחת שבטלה…
    אני כואב ומיצר מאוד מאוד על המציאות שאתה מתאר, אבל אני לא נתתי את התורה ולכן גם אין לי סמכות לשנותה… אני רק יכול לשוב ולייעץ, שמי ששומר את ההרחקות כדין, אינו נכשל, כל הבעיה, שמקילים בהרחקות כי זה הרי לא ממש וכו', ואז נכשלים בחמורות, וזה כואב.

  31. שלום ראיתי כל הדיון הזה עכשיו

    וברצוני לענות בקצרה לאנונימית ובכלל אם אשה אחרת תראה את זה יכול להיות לתועלת

    את מתלוננת שזה קשה שחז״ל לא מבינים צרכי האשה וכו.

    אגיד לך החיים קשים מאוד לכולם גם כך ודווקא העניין הזה של טהרת המשפחה הוא מה שמציל אלפי זוגות מגירושים
    האם את לא חושבת שקשה לגבר לחיות עם אשה אחד כל חייו
    רק תדמייני שלא היה עניין
    טהרת המשפחה תסתכלי באינטרנט המחקר שעשו בארץ של ד״ר איתי גל 85 אחוז מהגברים
    בגדו או חושבים על זה
    בציבור החרדים עם כל החסרונות
    האחוז הוא הרבה הרבה יותר נמוך אני מעריך פחות מאחוז
    כמובן שגם בציבור הזה יש לפעמים סטיות כאלה ואחרות ( כי אדם הוא אדם)
    אך אין להשוות כלל וכלל לציבור הכללי כששומרים כל מהלך טהרת המשפחה
    אתה או היא מצפים למקווה
    וזה כעין איחוד מחדש
    וזה עוזר במאוד לשמור על הגחלת
    אזי כן יש בזה הקרבה וגבולות שנצטרך לכבד שלא תמיד קלים
    תחשבי על זוג שרק התחתן ומייד אחרי היחס הראשון צריכים
    לפרוש אחד מן השני
    אבל לעומת זאת זה מתכון לחיים הרבה יותר מאושרים
    ותאמיני שאנחנו כשנות אור להבין
    לעומק את כוונת חז״ל שכל דברם
    מפי עליון אגב אותו דיאלוג
    אפשר להעביר לפן אחר כמו שמירת שבת כשרות

    שבת להמנע מלגעת בחשמל וכו אפשר גם חלילה להגיד שהתורה לא הבינה הקושי בזה
    אך כשמתבוננים בזה ועוד בחיים
    המודרניים והמרדף האין סופי
    אחרי החומריות
    מתנה נתן לנו הקב״ה יום השבת
    ועוד כהנה וכהנה
    אבל כל זה תלוי באיזה גישה ניגשים לכל זה
    אם זה גישה שמבינים שמשה אמת ותורתו אמת והן תורה שבכתב והן תורה שבע״פ דבר אחד הם

    ושמים את האגו והאני בצד
    אזי הדברים הרבה יותר קלים
    ובסוף אפילו רק נהנים מזה
    אך אם לעומת זה אנו ניגשים מתוך כפיה ועול אזי כל ציווי לא משנה מה יהיה תמיד מה לומר ולערער

    כל מה שדיברתי בנושא של טהרה הוא מניסיון לא רק אישי
    אלה מתוך עבודתי כרב וכדיין
    במדינת צרפת ועוסק כל יום בענייני שלום ביית גירושים

  32. אין חולק על חז"ל, מי ומה אנחנו לעומת ענקי הרוח שהדריכו אותנו לאורך ההסטוריה, הדיון כרגע הוא אם חז"ל היו נמצאים אתנו כיום והיה סנהדרין, האם היו מורים לחזור לטבילה מהתורה לאור הידע שיש לנו כיום?

  33. לכשאהיה חז"ל בעצמי אדע להשיב על שאלתך זו… ולעצם הענין לדעתי הדלה ודאי שלא, הבעיה אינה במציאות בת זמנינו, אלא בחוסר הקפדה מספקת על הרחקות ועל חברה נפרדת. הבעיה מתחילה בכך שהווי החיים שלנו אינו תום את הצורך הזה.

  34. אז לפי רבני בית ההוראה שכותבים.
    לדבריכם – אין אישה נידה היום?!
    אין דיני נידה?!
    פשוט סתם היה משעמם לקב"ה לכתוב שבעת ימים תהיה בנידתה.
    מה שמדובר על חכמים שעשו כגון חנוכה וכו' . הם הוסיפו דברים או החמירו כגון כניסת שבת, הדלקת אור וכו' וזה לא כתוב בתורה אלא זה הלכות שיוצאות מהלכות…
    אבל פה מדובר שמבטלים לגמרי את מה שהקב"ה בכבודו כותב בתורה אז איך איך אפשר להרהר על הקב"ה??
    הרב כתב פה לגבי העניין של חישוב זבה או נידה שזה מסובך.
    העניין הזה מתחיל להיות מסובך כשהאישה לא יודעת מתי זה ווסת.
    אבל היום מעל 95% מהנשים יודעות בפירוש מתי זה ווסת ומתי יש בעיה.
    לכן מי שיש לה בעיה היא תצטרך ללמוד את הלכות זבה כמו שבצומות יש אנשים עם בעיות וכל אחד שואל לגופו.
    לכן לא צריך להחמיר על כלל ישראל.
    במיוחד במיוחד שעוברים על איסורי כרת דאורייתא.
    כגון:
    1. להיות עם האישה בזמן 7 נקיים.
    2. גבר שמוציא זרע לבטלה.

  35. אנחנו רק מסבירים את תקנת חכמים, חכמים עשו הרבה סייגים ואחד מהם הוא זה, לא אני המצאתי הלכה זו שכל אשה יושבת שבעה נקיים על כל ראית דם. זה דומה לכל תקנות חכמים, כמו מוקצה בשבת ועוד, חכמים עשו סייג לתורה. אשה שתשב רק שבעה נקיים במידה והיא צודקת בחשבונה והיא נדה ולא זבה, והיא תטבול אכן מדאורייתא היא נטהרה אבל עדיין היא עוברת על איסור דרבנן.

  36. אז אתה מחזק את דבריי
    תקנה של חכמים כגון מוקצה בשבת ועוד… זה תוספת לשמירת שבת שהתורה צוותה אותנו – זה לא ביטול מצווה דאורייתא!!
    אישה שתטבול אכן היא טהורה וקיימה מצווה דאורייתא.
    והפסידה מצווה דרבנן.
    מול רווח של להיות עם הבעל בזמן 7 נקיים ולעבור על כרת
    מול שהבעל יעבור על מז"ל וגם עובר על כרת.
    אז מה עדיף??
    חשבון פשוט
    זוג ששמרו רק 7 ימים דאורייתא.
    האישה הרוויחה מצווה דאורייתא
    מצווה שמקיימים יחסים בטהרה שזה מצווה דאורייתא.
    מול חומרא של נשים.
    ולא לשכוח שדוד המלך ,שלמה המלך וכל הנביאים וכל הגדולים שאנחנו גדלים עליהם צדיקי עולם שאנחנו לא מתקרבים אליהם נהגו לפי מצווה דאורייתא ואיזה צדיקים היו
    אז אנחנו לא יכולים לקיים???

  37. ידידי היקר, אתה מערבב כאן כמה נושאים ועושה מהם סלט אחד גדול… ברור שאשה שתטבול אינה טמאה נדה מדאורייתא אלא רק מדרבנן, גם ברור שדוד המלך שחי לפני שתיקנו חכמים תקנה זו, לא היה מחוייב בה… ברור גם שזו לא סתם חומרא של נשים אלא שלאחר שראו חכמים שנשים קיבלו זאת על עצמם היה נראה להם הדבר לנכון וקבעו אותה כתקנה גמורה וחיוב גמור ככל חיובי דרבנן, וממילא ברור גם שכאשר אדם שואל אותנו מה לעשות, אין לנו סמכות לקבוע שאיזה דין דרבנן לא נראה לנו כרגע ואנחנו מבטלים אותו כדי שלא יחטאו… אנחנו מלמדים מה ההלכה מחייבת ומעודדים אנשים לקיים את ההלכה כצורתה ולהתגבר על כל הקשיים.

  38. אני לא מערבב ולא עושה סלט אני יודע מצויין מה אני כותב.
    1.
    זה שרשמתי על דוד המלך אני יודע שזה היה לפני התקנה.
    אתם פשוט רשמתם שאם אנשים שומרים 7 נקיים זה הדבר הכי טוב לזוגיות, וגם מי ששומרת 7 נקיים אז היא יותר בריאה בגלל הרחם וכדו…
    אז האם לפני התקנה דוד המלך וכל אנשי הרוח הענקיים שעם ישראל גדל עליהם , אנשים לא חיו בזוגיות טובה או נשים לא היו יותר בריאות??.
    2.
    בוודאי ובוודאי שהחומרא התחילה מנשים כתוב בגמרא מפורש שהיו נשים שהתחילו להיתבלבל בין דם זבה לנידה (ולכן החמירו על עצמם). ורבי זירא ראה תקנה זו לטובה והחמיר.
    השאלה האם רבי זירא זה חכמים?
    האם בגלל נשים חולות צריך להחמיר על עם ישראל במקום שמי שחולה תבדוק את עצמה.
    3. לגבי עניין של תקנת חכמים אין חולקים\מהרהרים עליהם בשום דבר חוץ מעניין של 7 נקיים
    א. בגלל שאנשים רואים בגלל מה שכתבתי לפני, שיש פה מחלוקת על אלוקים שאלוקים אומר משהו ופתאום קמים רבנים ואומרים מי ששומרת 7 נקיים יותר בריאה (שטויות) כי אם הקב"ה אומר הוא יודע יותר טוב מהמדע ומכל רופא אחר!!! ואם תגיד יש הוכחות אתה יודע כמה דברים יש הוכחות שמכחישים את התורה אז למי מקשיבים לקב"ה או למדע??
    ואם אומרים שזה יותר טוב לזוגיות הקב"ה יודע יותר טוב מכל רב או מכל יועץ זוגי מה יותר טוב ואם הוא כתב סימן שזה הכי טוב לזוגיות!!! אני רואה במציאות מלא זוגות שזה פגע בהם בשלום בית.
    ומי שחושב הפוך הוא פשוט כופר!! (לדעתי)
    לגבי האנשים שמהרהרים על זה ומתחילים לשאול שאלות זה נובע מתוך תמיהה גדולה!!!
    זה בגלל שהם רואים שהם עוברים על איסורי כרת במשך שבועיים כל חודש, בין אם זה בזוגות עצמם שנמצאים יחד ב 7 נקיים במקום להיות בטהרה ובקדושה, והרבה שלום בית נפגע מיזה או גבר שעובר על מז"ל
    במקום לא לשמור על רבנן ואז הבן אדם שואל איפה ההיגיון שאלוקים נותן לנו משהו טוב שמשפר את הזוגיות משהו טוב שגורם לבעל לא לחטוא
    לכן שואלים אז איפה ההיגיון??!!
    עכשיו תגיד ומה עם חנוכה וכדו??? בזה אין בעיה זה תוספות של מצוות אין מחלוקת על התורה אבל פה זה לחלוק על מה שהקב"ה כתב בכבודו ובעצמו בתורה.
    אז להגיד להיתגבר על קשיים????
    הקב"ה מביא קשיים על אדם שהוא יודע שהוא יכול להיתמודד מול זה ובגלל שהקב"ה יודע שזה קשה על האדם לכן הוא לא ביקש את זה.
    וידוע הדבר וגם כתבת ואני רק יחדד שמי שטובלת אחרי 7 ימים מרגע שקיבלה ווסת לא רק שהיא לא נידה (כמו שכתבת) אלא היא מקיימת מצווה דאורייתא

  39. יש נקודה שמאוד חשוב לי לחדד לגבי שאלתך! מי שחושב שתקנת ז' נקיים היא כדי שנשים יהיו בריאות יותר, או כדי לשפר את הזוגיות טועה בהחלט, לא זה כתבנו וזה אינו נכון. מה שכתב הכותב הוא אולי סוג של ערך מוסף בלבד שאינו נימוק לכאן ולכאן. הדין נאמר ככל סייגי חז"ל משום שיש קושי רב להבין מה הם ימי נדה ומה הם ימי זיבה, ואגב זיבה אינה מחלה אלא אי סדירות מסויימת של הווסת. וחשוב לציין שדוקא בזמנינו בשונה מתקופתו של רבי זירא התופעה הזו מצויה פי כמה וכמה כיון שכיום אין כמעט בכלל נשים שיש להן וסת קבוע! ולכן מאוד מצוי טעות בין ימי נדה לימי זיבה. ומדובר בחישובים לא קלים שיש בהם גם מחלוקות ראשונים רבות, ובעיני זו הסוגיא הקשה ביותר בדיני ומסכת נידה.
    אין מקום לשאול שזה כנגד הקב"ה וכו', זה לא שונה משום סייג אחר שעשו חכמים לתורה, כמו מוקצה וכמו הרחקות בימי נידה ועוד סייגים אחרים לפי רוחב דעתם.
    אינני מכחיש את הקושי שאתה מתאר, אני רק טוען להעדר סמכות, התורה אינה בבעלותנו לקבוע איזה דינים נראים לנו ואיזה לא, כך נקבע בתקנת חז"ל ולא משנה אם היתה יוזמה ראשונים של נשים או לא, כך נפסק בשו"ע ללא כל חולק, כך נהגו בישראל בכל ה1700 שנים האחרונים ללא כל מערער זו הלכה פסוקה, ועם כל הקןשי נקיים אותה בשמחה.
    יחד עם זה יש לתת עזרים לאנשים, ודוקא שמירת ההרחקות בימי נדה מסייעת מאוד לשמירת דינים אלו ולהמתנה זו.
    אני חוזר שוב שצודק הכותב שאין ספק שיש ערך מוסף לזוגיות בהתחדשות הזו לאחר ימי נדה וזה מבטל שיעמום שקיים אצל זוגות מתבגרים.

  40. אשתי ואני נוהגים "נידה דאורייתא" מזה 3 שנים. תמיד היינו קרובים זה לזה נפשית וגופנית, אך המעבר לקיום המצווה בדרך המקורית שהתורה ציוותה עליה, העלה את יחסינו למעלות שלא הכרנו קודם. הסיבה שהגענו לכך, זה כי נפלנו חזק כמה וכמה פעמים. אמנם בעת מעשה הראש עדיין פעל ונזהרנו מכרת של ממש, אך איסור קרבה החמור בתורה ועוד עבירות, נעברו לצערי. קראתי המון חומר בעניין, וכן התעניינתי בפולמוס שפרץ בעניין לפני כעשור, ולאחר המון התלבטויות וחיבוטי נפש קשים עברנו לשמירת 7 ימים בלבד (היו כמובן מחזורים בהם רעייתי הייתה זבה קטנה, ובאחד המקרים היא הייתה זבה גדולה לכל דבר ועניין ושמרנו 7 נקיים ככתוב), ויהי אור.
    החטאים הקטנים והגדולים שנלוו להרחקה הגדולה- פשוט נעלמו. הראש, הרבה יותר נקי, וממוקד בעיקר באישתי. ההמתנה לא מורטת עצבים, וכמגיע היום שנינו "בשלים" מספיק

    אז אני שואל: למה? האם החומרא הזו מצדיקה את מה שאנשים עברו בגללה? אנשים עברו איסורי כרת! של ממש כי לא הצליחו להקפיד על חומרא, ובכך יצא שהצר אינו שווה בנזק המלך.

    איזו הצדקה יש להחמיר כזו חומרא, שנזקה גדול מתרומתה?
    למה חכמי ההלכה בימינו מתעלמים מהקולות מהשטח, ומהצווי "הסירו מכשול מדרך עמי"? האם עדיף שאנשים יחטאו, העיקר שיקוב הדין את ההר?

    למה אני צריך להרגיש שאני חוטא, רשע ועובר על דברי חכמים, כשבפועל לא עשיתי דבר רע?

    למה קיימת הנחת יסוד שנשים לא מכירות את גופן היטב, ולא יודעות מתי נפסק הווסת?

    לאן נעלם דין עד אחד נאמן באיסורין שחל גם על נשים וכידוע גם באיסורי כרת (אשה היוצאת מהמקווה לא מעידה בפני בעלה שטבלה?)

    אגב, לפני מספר חודשים דיברתי עם דמות רבנית ידועה בציבור הדתי לאומי בעניין זה. שפכתי את הלב ואת החששות ואסכם לכם את תשובתו
    א. הוא לא נפל מהכיסא ששמע על יהודי מאמין שנוהג כך, במיוחד שהובהר שהרקע אינו כפירה/קראות/רפורמיות אלא נפילות בעבר וקרבה מאד גדולה לאשה

    ב. הוא אמר בפירוש "אין במעשה שלך כרת, אולם אתה עובר על דברי חכמים".

    ג. הוא הבהיר שאינו יכול בשל מעמדו להתיר, אבל לא יאמר לי להפסיק, שאעשה כהבנתי.

    ד. הוא מכיר עוד מקרים (והתרשמתי שזה לא מדיר שינה מעיניו)

    אין בדבריי קריאה למרד, או פסיקת הלכה חלילה. אני מבקש שגדולי התורה בימינו יקשיבו גם לציבור בעניין הזה. שיבינו שלא כל קושי אמיתי נובע מרצון לעשות שינויים בתורה, במיוחד בבקשה שהיא *חזרה לדין תורה שכולם מסכימים עליו שכך קיבלנו מסיני*. לו הייתי מבקש שנתחיל לספור ספירת העומר ביום ראשון, היה בהחלט מקום לדחות את בקשתי ולקבוע שהיא נובעת מכפירה, אך אני מבקש להציל את נפשי מחטאים שנפלתי בהם, ולחזור ולהקל ולנהוג כדין תורה בעניין זה.

  41. לא הבנתי דבר אחד מדבריך, ברור שהחיוב של שבעה נקיים יש לו תוקף כמו כל חיוב אחר שהוא מדרבנן, כמו מוקצה בשבת, כמו לולב כל שבעה ימים, כמו שופר ביום שני של ראש השנה וכמו הדלקת נר חנוכה ועוד. אם נראה לך שיש לנו סמכות היום לבטל נר חנוכה ונטילת לולב ועוד וכל הנ"ל כי קשה וכו' וכי אנחנו מכירים את עצמנו שנזכור את חנוכה מספיק טוב גם בלי נרות, ולא נעשה מלאכות למרות שנטלטל מוקצה ועוד ועוד, אז בקשה, אני חושב שאין לנו סמכות לבטל דינים דרבנן, ואינני זוכר בפסיקה מישהו אחד שסבור שכן יש לנו סמכות כזו למעט הקראים כמובן.
    כאשר אתה שואל מה נגיד לבעל תשובה טרי שעוד לא מסוגל הכל, זו סוגיא אחרת, לפעמים נגיד לבן אדם גם לשמור רק חלק מהשבת או להקפחיד רק על דבר כזה ולא אחר גם בדאורייתא, זו סוגיא אחרת של הלכות קירוב איך גורמים לאדם להתקדם באופן שלא ישבור אותו, אבל זה לא אומר שאין בכך איסור וזה לא נוגע לאדם שבאמת רוצה לשמור את המצוות כדין, אני מקווה שאתה מבין זאת .

  42. שלום
    להגיד שהאם אנחנו יכולים לבטל דיני חנוכה או דינים אחרים של רבנן??!! זה לא נכון למקרה הזה!!!
    מדובר במקרה אחר לגמרי ואסביר:
    1. לגבי חנוכה, צומות – תענית אסתר וכדו' זה דינים שבאו חכמים ועשו אותם מאפס זה לא משהו שכתוב בתורה ולכן מה שהם כתבו זה מה שעושים.
    2. לגבי דינים מהתורה כגון "והיו לטוטפות בין עיניך" וכדו' הם באו והסבירו לנו מה זה תפילין ואיך מניחים וכן לגבי שבת וכד'
    3. לגבי ה7 נקיים קודם כל זה חומרא שנשים התחילו ולא מחכמים, אחרי זה רבי זירא אמר זה חומרא טובה וכו..
    ולגבי דין חכמים בעניין הזה ,הם בעצם משנים את מה שכתוב בתורה ולא מסבירים תהלכה כמו שהסברתי לעיל לגבי תפילין.
    לגבי טהרה כתוב ו"לנידה לא תקרב 7 ימים " רשי מסביר לא תקרב זה דיני הרחקות (זה נקרא הסבר חכמים להלכה לכן זה לא דומה לדוגמת חגים חנוכה וכו..)הוא לא משנה ממה שכתוב בתורה.
    ואם הקבה כותב שאשה צריכה להיות 7 ימים בנידה ואחרי זה ללכת למקווה אז מי אנחנו שנגיד שאנחנו יותר טובים ממנו נשנה ממה שכתוב בתורה ותוסיפו 7 נקיים
    אומרים שגם המדע טוען שזה יותר טוב לאישה (האם פתאום כן מקשיבים למדע האם המדע יותר טוב מהקב"ה – זה כבר כפירה)
    ובמיוחד כמו שיוסי כתב שאנשים עוברים על איסורי תורה בשביל מה ולמה???!!
    היום המצב מאוד קשה (ולא להגיד בשביל זה באנו לעולם אז לא!!!!!) כי אם הקבה היה אומר משהו וזה קשה אז צריכים להתמודד אבל אם הקבה אומר לעשות משהו סימן שהוא יודע יותר טוב מכולם…..למה 7 נקיים במיוחד שבאיסור של ה7 נקיים אוי לנו כמה זוגות עוברים על איסורים מהתורה
    הכי אבסורד שמעתי על זוג שנופלים מידי פעם ב7 נקיים וממש מקיימים יחסים זה איסור כרת!!! אבל אם תגיד להם ללכת למקוה אחרי 7 ימים זה לא!!! זה כבר ממש הזוי
    מתפלל שנזכה לגאולה במהרה אמן

  43. הבנתי יוסף, אכתוב קצת באופן מושחז כדי לחדד את דברי, ואתה תסלח לי:
    אתה בעצם קובע מה יש סמכות לחכמים לתקן ומה לא: לדעתך, יש להם סמכות לפרש ולתקן תקנות שאינן באות בסתירה להיתר קיים [? לא ממש הבנתי, לאסור מוקצה זה גם בסתירה להיתר קיים…] ואין להם סמכות לתקן שבעה נקיים לנדה. נקודה. וכל מה שאלפיים שנה כבר עם ישראל מקיים זאת ללא עוררין, וכל הראשונים והאחרונים ובעצם כבר חכמי הגמרא לא התנגדו לכך, וזה נפסק כהלכה פשוטה וברורה בשולחן ערוך, זו פשוט טעות, הם פשוט מסכנים כולם לא ידעו שאין סמכות לחז"ל לתקן כאלו תקנות, הם פשוט שכחו להתייעץ איתך בענין וככה סבלו לחינם…
    אני מתרגם את דבריך אולי בצורה קצת צינית, אבל זה בעצם מה שאתה אומר, בעיני זה נשמע טיעון לא סביר….
    יש לנו אלפיים שנות פסיקה החלטית כדי לדעת שיש סמכות לחז"ל לתקן כאלו תקנות, ומעולם לא היה פוסק הלכתי אחד בכל אותם שנים שהתווכח על תקפות התקנה הזו וחיובה הברור.

  44. רציתי להשאיר תגובה על הנושא .
    יש בי חשש גדול לכתוב .
    אבל לדעתי חייבים לומר.
    כי יש כאן צעקה גדולה . שאף אחד לא שומע !!!

    כמה נתונים .
    שלדעתי מי שיחקור ללא דעות קדומות ימצא כדברי .
    1 . אין תקנה של שבעה נקיים .
    יש מנהג של החמרה של בנות ישראל .
    אל אף שאביי בגמרא פסק שזו הלכה פסוקה . רבא במסכת נדה חלק עליו ואמר שזה מנהג בלבד
    היכי דנהוג נהוג . היכי דלא נהוג לא נהוג .
    במחלוקת אביי ורבא פוסקים כמו רבא !
    2 גם אם מדובר בתקנת חז"ל כלל נקוט בידינו . כל תקנה שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה בטילה .
    ומי שקצת יברר ידע שאין הציבור יכול לעמוד בתקנה זו .
    זה שעומדים וסובלים סבל גדול לא נקרא יכול לעמוד בה .
    ומי מדבר על כל המכשולות שיוצאות מעמידה זו …
    3 . מי שקצת יודע היסטוריה ויחקור על המצב הזוגי של אבותינו אפילו עד השנים האחרונות יגלה . שהאשה הייתה מעוניינת בשבעה נקיים כי היתה מעוניינת כמה שפחות בחיבור הזוגי .
    היום ב"ה ישנו שינוי וכשיש אהבה וחיבור תקין בין בני הזוג קשה עד בלתי אפשרי לשמור שבעה נקיים וזה אכזריות לשמה שהקב"ה מעולם לא צווה אותה !!!
    מי ששומר על התורה בגלל שכך צווה הקב"ה ולא סתם צועק הלכה הלכה .
    יראה בבירור .
    מדאורייתא אין עניין בשבעה נקיים .
    יש מנהג של חומרא של בנות ישראל שנהגו אחר החורבן .כשלא היה אהבה לא היה זוגיות ולא היה רבנים לשאול .
    לספור שבעה נקיים .
    בזמננו כשיש אהבה בין בני הזוג זה אכזריות נוראה לנהוג המנהג הזה .
    ייתכן לומר שהוא מבטל מצוות עשה דאורייתא של עונה .
    ואיך למנהג כח לבטל חיוב דאורייתא .
    מקווה שתפרסמו את דברי .
    כי כמה אלפים ורבבות יהודים היהודיות כשרים סובלים סבל נורא לחינם . שה' לא ציווה . ולא רוצה בזאת בכלל .

  45. דבריך נדונו כבר בהרחבה לעיל, אין זה נכון כלל וכלל! נכון שזה התחיל במנהג בנות ישראל, אבל זה נקבע להלכה וכהלכה מחייבת כמופיע בשולחן ערוך לאורך כל הלכות נדה כדבר מחייב באופן חד משמעי ובלתי מתפשר. כל שאר ההנחות חסרי הבסיס שלך לגבי האהבה והסיבות למנהג כפי שהצבת, הם דברים חסרי בסיס עובדתי ועניני, ואינני רואה סיבה לדון בהם.

  46. שלום וברכה.
    אמרתם כאן הרבה על כך שזה מסובך לדעת מתי נידה ומתי זיבה, אבל נשמע שכמעט כולנו לא הבנו- מה כל כך מסובך. כי לכאורה החשבון מאוד פשוט( 8-18 ימים מתחילת המחזור=זיבה, משם ואילך=נידה).
    אולי יעזור שאולי קצת נבין מה הסיבוך בזה, יש לזה חשבון אחר?
    לי אישית קשה עם זה כיון שאני לא יודעת מה כל כך מסובך בחשבון הזה…
    תודה רבה!

  47. יש כמה שיטות בראשונים כיצד לחשב ימים אלו, ואם הספירה ממתי שראתה הוא ספירה קבועה מתחילת ראייתה הראשונה בילדותה, ועוד נושאים, יש את מחלוקתם הידועה של רש"י והרמב"ם ועוד. הבית יוסף האריך בזה עשרה עמודים בסימן קפג.

  48. עינתי בדבריכם סוג של פינג פונג בשורה התחתונה לצערי חז"ל גזרו עלינו גזירות שקשות להתמודד איתם וכך אנו עוברים על התורה או על דברי חכמים עקב פלפולם בתורה ובהלכות יתכן שאם היו אומרים להם שחמישים אחוז יצליחו לקיים הנל וחמישים אחוז לא יצליחו היו מעדיפים טת אמרת החכם כח בהיתורה עדיף או משהו כזה אני לא חכם גדול אבל אשתי אפילו לא מוכנה ללכת למקווה ואני דתי יחסית לייט ולא מונע ממני לגשת לאשתי בימיה הנקיים גם ללא טבילה אינני מוכן לכפות את דעתי גם גבר שיוביל לפיצוץ כי חברתה התגרשה בכלל המקווה לא סבלה מלוכלך וטענות נוספת אבל נראה לי שדלים בית עדיף הקבה אומר שעדיף שמחו את שמי ורק תחיו בשלום חיה ותן לחיות תיקון לדבר להגיד לבורא עולם אני לא אשם אני תינוק שבוי ואני לא אשם אדם הראשון חטה והשריש את הערלה לדורות הבאים הוא אבי. הנשמה ארמי אובד אבי שכל מועצתיו של היצר להפיל בעריות כמו אז עבודה זרה אני חושב שהרבנים חיבים להיות גמישים בנושאים אלו ולצאת מהקופסה ולתת היתרים במרום כירושם כח דהיתרה עדיף

  49. שלמה ידידי, בדבר אחד אתה ודאי טועה, אין כל משמעות לכך שהם ימים נקיים אם היא לא טבלה! זה ודאי איסור כרת, השאלה כאן היתה אם ללכת אחרי שבעה ימים בלי המתנת שבעה נקיים או לא! לגבי ליכלוך אני מבטיח לך שיש מקוואות מפוארים ברמת מלון חמישה כוכבים, ניתן לברר על כזה באיזור מגוריך, תדבר עם רב מקומי, ואולי היא תסכים ללכת, בשורות טובות ישועות ונחמות. אבל אל תוותר על עקרונות היהדות. בהצלחה רבה מאוד.

  50. קראתי את כל הכתוב כאן
    כאשה חרדית מכיוון שלי מקיימת את שבעה הנקיים ברושי רב מהסיבה שלבעלי זה מאוד קשה
    הוא זקוק לררהה וברגע שנגמרו ימי המחזור מתחיל לקרקר סביבי כמו סביבון
    ומעוניין במגע
    ההתעקשות שלי על שבעה נקיים רק גורמת למריבות רבות כל הזמן לבעיות בשלום בית ולאווירה לא נעימה
    ובטוח שזה לא מה שרצו חזל
    ואם פונים לרב להקדים טבילה אפילו ביום אחד כדי למנוע יחסים ללא טבילה ולא מאשרים אז חבל
    לא ייתכן שעדיף יחסים באיסור מאשר להקדים טבילה

  51. נכון שיחסים באיסור זה הרבה יותר גרוע, אבל הנכון הוא להקפיד, וכאן אני אומר דבר הכי נכון וחשוב, וזה כלל שמועיל בהרבה דברים בחיים. הנפילות קורות בגלל שלפעמים מצפשרים, בגלל שלא החלטיים, אם לבעלך יהיה ברור שזה קו אדום וזה להיות או לחדול, הוא לא ינסה ולא יבש, כי זה פשוט לא קיים. ככל שברורים יותר ועקביים יותר הכל יותר קל ומוגדר. נקודה שניה, מי שמקפיד עלך ההרחקות שקבעו חכמים לא בא לידי נסיון, חכמים בחכמתם קבעו לא למסור מיד ליד, לא לישון במיטה אחת, לא לאכול מקערה אחת, כל זה חשוב ומועיל. בשורות טובות ובהצלחה

  52. מכון פוע"ה פירסמו מאמר שמסביר מאוד יפה למה ה7 נקיים זה לא סתם כי באלנו להחמיר (חודשים שהייתי מתוסבכת על הנושא הזה עד שראיתי את המאמר ונרגע לי משהו בלב…)
    כאן:https://puah.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%94%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%96%D7%94/

  53. מסכים בהכל שטוב האדם שירחיק את עצמו מן העבירה אבל לא במקרה הזה .
    המקרה הזה של שבעה נקיים זה דין אחר של זבה לא של נידה וככה נהגו אלפי שנים וגם בזמן בית המקדש וכנראה מן ההיגיון שכל התנאים רבי שמעוןן בר יוחאי רבי מאיר בעל הנס גם נהגו רק מדאורייתא וללא שבעה נקיים כי התקנה הזאת לא היתה בזמנים.
    אז למה שאנחנו ניקח את זה כאיסור מלכתחילה ולא כהחמרה?!
    האיסור של שבעה נקיים התחיל מתקופת רבי זירא ולאט לאט עם השנים זה נכנס חזק אבל לפני כן לא נהגו כך.
    אז כמובן ב7 ימים ראשונים צריך להחמיר בכל צורה והרחקות כי זה דאורייתא לשמה.
    אבל לעשות 7 נקיים זה עניין של זבה ולא נידה.
    זה כבר החמרה .
    ולהגיד שאשה לא יודעת מתי היא מקבלת מחזור זה בדיחה!!! לא מאמין שקיימת אשה שלא יודעת מתי מקבלת מחזור.
    אני למשל לצערי לא היינו שומרים הרחקות ולא מפרידים מיטות ולא שומרים נגיעה כי זה קשה וארוך.
    ובחצי השנה האחרונה כשהבנתי את הנושא החלטנו לשמור הרחקות הפרדת מיטות לשמור נגיעה והכל אבל 7 ימים כדאורייתא.
    1. הרווחנו שמירת מצוות
    2. הרווחנו שלום בית בלי ויכוחים ובלי צער סביב הנושא של הטהרה עושים זאת בשמחה.
    שנשמע ונתבשרנבשורות טובות

  54. יוסף יקירי, אתה כותב כאילו לא קראת כלום ממה שנכתב. אני גם ממליץ לקרוא את המאמר שציינה אליו המגיבה הקודמת, לא מדובר בחומרא אלא באיסור דרבנן גמור.