שליח לקנות ויש מבצע בחנות, למי הרווח

שאלה:

שליח שהלך לקנות לחברו דבר ומתברר שיש מבצע. למי שייך הרווח?

בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הריווח למשלח שהרי מדובר במבצע שניתן לכל קונה. אם השליח מעוניין להרוויח את המבצע לעצמו, הוא יכול לקנות לעצמו בכסף שלו ולומר למשלח שהוא מוכן למכור לו משל עצמו במחיר כך וכך. אבל, הוא לוקח על עצמו סיכון שאם המשלח יסרב הוא נשאר תקוע עם הסחורה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קפג סעיף ו.

השליח אינו יכול לקנות לעצמו ולחזור ולמכור למשלח מבלי לשאול אותו ולהסתמך על כך שהוא שליח לקנות. בדומה למה שכתב בשו"ע חו"מ סי' קפה סעיף ב. וגם אינו מקיים את שליחותו בנאמנות אם מוכר משל עצמו ביוקר כאשר הוא יכול לקנות בחנות בזול בגלל ניגוד אינטרסים.