תליית קישוטים שנעשו לחג הנוצרי

שאלה:

אורות שנוצרו לעבודה זרה האם מותר ליתלות בסוכה לנוי

תשובה:

שלום רב,

אין בזה בעיה משום שלא עבדו איתם עבודה זרה אלא לכל היותר "הזמינו אותם לע"ז" (אפילו אם זה ייחשב בכלל עבודה זרה) והזמנה אינה אוסרת בהנאה.

מקורות:

ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' מב אודות נרות שהזמינו אותם לשימוש בבית עבודה זרה ובסופו של דבר לא השתמשו בהם, שהתיר להשתמש בהם שהזמנה אינה אוסרת גם ע"י המכירה התבטלה ההזמנה. וראה שו"ת שבט הלוי ח"ב סי' נז שהתיר באופן זה גם נוי סוכה שנעשה לצורך חגם, וראה גם בילקוט יוסף סוכה עמוד תקכח.