תיקון מדיח כלים על ידי גוי בחול המועד

שאלה:

שלום רב

אני גר בחו"ל, המכונה לניקוי כלי מטבח (מזלגות, קערות…) התקלקלה, האם אני יכול להביא מתקן גוי בחול המועד (נוסעים לפני החג וחוזרים בחוך המועד)
ובמדה שזה מותר, איך אני חותם על דף התיקון, ביד שמאל?

תודה מראש

כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

כל מלאכה שאסור לעשותה בחול המועד, אסור גם לומר לגוי לעשותה. כך מבואר בשו"ע סי' תקמג סעי' א. ברמב"ם בתורת אדם מבואר שאיסור זה אמור אפילו לגבי דברים שאיסורם במועד הוא משום טירחה בלבד, או בפרמקטיא, וכל שכן כאן שמדובר במעשה אומן ממש שהוא איסור גמור ואין כל היתר בדבר.

חג שמח.