שיעור אורך בגד הציצית

שאלה:

מהו שיעור בגד ציצית קטן (הבגד עצמו לא הגדילים )לפי רבינו עובדיה ראיתי במשנה ברורה שזה חצי אמה אורך ושלישי ריביעי אמה רוחב השאלה מה ההלכה לפי הרב עובדיה

תשובה:

שלום רב

הרב עובדיה אינו חולק על המשנה ברורה בענין זה. אם רוצים לצאת את כל השיטות לכתחילה ובהידור, צריך שהבגד יהיה 58 ס”מ מקדימה ו58 ס”מ מאחורה, ולמעשה כדאי להוסיף עוד טיפה כי לפעמים זה מתכווץ בכביסה… השיעור הזה הוא אמה מכל צד לשיטת חזון איש. וע”ע חזון איש או”ח סי’ ג אות ל. כמו כן נקב בית הצאור מצטרף בשיעור הרוחב, אם רוחב כל כתף יותר מנקב. ראה אגרות חזון איש שנהג בכל כתף 21 ס”מ והנקב 18 ס”מ.

אמת שאפשר לברך גם על 3/4 אמה אבל אם כבר לובשים תעשה מאמץ שיהיה לךלכל השיטות, ציצית זה דבר זול והמצוה היא תמידית…

תבקש בחנות שיעור חזון איש, זה מה שיביאו לך…

בהצלחה רבה.