שינוי בגיבול בדבר שאינו בר גיבול

שאלה:

בדיני לש בשבת האם נאמרו ההיתרים בשינוי בעיסה רכה וב2 השינויים בעיסה עבה(לצורך גדול) בחומר שאינו בר גיבול וגם בחומר שכן בר גיבול?

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל, אלא שיתכן חילוק במהות השינוי, שכן בעיסה שאינה בת גיבול החמיר המשנה ברורה שנתינת המים בה היא עיקר המלאכה והשינוי בגיבול עצמו לא יספיק לה, ראה ביאור הלכה סי' שכד סעי' ג, אמנם החזון איש חולק ומיקל ראה בדבריו בסי' נו ס"ק ג.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אין סדר נתינת חומרים קבוע(למשל קודם הנוזל ואז המוצק) מה עושים? בעיסה רגילה שמים קודם את המוצק ואז את הנוזל אבל כאן עיקר המלאכה היא נתינת המים ואי אפשר לשנות, כתוב על זה בפניני הלכה אבל אני מתקשה להבין אותו שם אז אשמח שתבארו לי את העניין