שהחיינו על פירות הדר

שאלה:

שלום רב,

רכשתי קלמנטינות ואשכוליות ולא זכור לי שאכלתי מהן בתקופה האחרונה ונראה לי שאני חייב לברך שהחיינו.

עם זאת, אני נוהג לאכול סלטי פירות, ולשתות שייקים על בסיס פירות וייתכן שבאחד מהם שמו מאותם פירות (מקומות שנוהגים להקפיא פירות וכו)

מה הדין?

ומה הדין לגבי פירות בשם "גוגי ברי"? מהי הברכה הראשונה?
ואם לא אכלתי מהם מעולם עד היום האם לברך שהחיינו?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה לא זוכר מן הסתם לא אכלת פירות הדר לאחרונה, הם ממש חדשים בשוק. לא מאמין שמקפיאים כמות כזו של פירות הדר לתקופה ארוכה כל כך בשביל שיקים.

בס' שערי הברכה כתב שעל גוג'י ברי מברכים שהכל ובורא נפשות.

יום טוב.