קישוטים בסוכה

שאלה:

שלום רב,
1. האם תמונות שתולים בסוכה (או כל קישוט אחר) וקושרים אותם לדפנות הסוכה (לעמודי ברזל) האם צריך גם חוט שלא מקבל טומאה או אפשר בכל חוט או אזיקון?
2. ומה גם העניין בקשירת קישוטים לסכך?

תודה

תשובה:

שלום רב,

  1. אין בעיה לתלות אולם בכל צורה שהיא.
  2. יש שהקפידו שלא לתלות קישוטים בסכך, כדי להמנע מאפשרות של פסילת הסכך – במקרה שהקישוט הוא 4X4 טפחים והוא רחוק ארבעה טפחים מהסכך זה פוסל. אבל אם שמים את הקישוטים בצמוד לסכך (בתוך ארבעה) אין בעיה.