פח אשפה בסוכה

שאלה:

האם מותר לשים פח אשפה בסוכה? אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כתב בשו"ע סי' תרלט סעי' א': "אבל כלי אכילה לאחר האכילה, כגון קדירות וקערות, חוץ לסוכה…ואל יעשה שום תשמיש בזוי בסוכה, כדי שלא יהיו מצות בזויות עליו". ראה בחוט שני (ר"ה יוכ""פ סוכות חנוכה, עמוד רלט) שמותר להכניס פח אשפה בסוכה כדי לנקות, אולם לא להשאיר שם את פח האשפה.

יתכן שבמקומות ציבוריים או גדולים שיש רגילות להניח שם פח אשפה קבוע בצד אין זה ייחשב לתשמיש בזוי משום שכך הוא הרגילות.