עיקר מלאכת לש – נתינת המים או הלישה עצמה?

שאלה:

אם עיקר מלאכת לש דאורייתא היא הלישה עצמה ולא נתינת המים(אף שגם היא אסורה) ,אז מדוע בעיסה רכה(שנוזלית יותר) שמעיקר הדין מותר ללוש אותה בשינוי,
מספיק לשנות רק את סדר נתינת התערובת אפילו שצורת הלישה עצמה ללא שינוי?(למרות שבלישה עבה יש לשנות גם סדר הנתינה וגם את צורת הלישה)

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבבלילה הרכה איסור הלישה הוא רק מדרבנן התירו גם שינוי מועט שאינו בעיקר הדבר, ואכן בבלילה עבה שאיסורה מהתורה יש צורך לשנות גם בגיבול שהוא עיקר המלאכה., ראה שבת קנה ב.