סכך באזיקונים / תשמיש המיטה בסוכה / יין חוץ לסוכה

שאלה:

שלום לרבנים 1 למה יש מחמירים באזיקונים להעמיד הסכך וכי פלסטיק מקבל טומאה? 2מה זה שעה עשירית? 3 ראיתי את התירוצים למה מותר תשמיש המיטה בסוכה אבל מכל מקום זה באמת דבר מאוס שהאשה צריכה לנקות עצמה וכו? 4 אליבא דמתירים למה מותר לשתות יין מחוץ לסוכה הרי מרן בסי רעג סע ה פוסק שחשיב קידוש במקום סעודה ואם לא דומה מה השוני בין זה לזה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. הנושא אינו רק אם הוא אכן מקבל טומאה, אלא כל דבר שאינו כשר לסיכוך פסול גם להעמיד את הסכך, עיין בשולחן ערוך סימן תרכ”א סעיף ח’ ובמשנה ברורה שם.
  2. היום מתחלק [מעלות השחר או הנץ עד השקיעה או צאת הכוכבים] ל12 חלקים שוים שכל אחד מהם נקרא שעה זמנית, השעה העשירית ביום נקראת שעה עשירית, יש להתעדכן בלוחות מה הוא זמנה [בימי תשרי וניסן שעה זמנית דומה מאוד לשעה רגילה של 60 דק'].
  3. לא הבנתי מה נקרא תירוצים, אם זה בהלכה לא נקרא דבר מאוס אז זה אכן לא מאוס.
  4. אין לדמות דין קידוש במקום סעודה לחיוב סוכה, שהרי לקידוש במקום סעודה גם מספיק כזית ולא צריך כביצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לדעת מה טענת המתירים אזיקונים אני רואה שהרבה משתמשים בזה? {בדרך אגב לא יעןלה על הדעת שמישהו יבוא לסכך באזיקון זה נישמע תלוש מהמציאות ואולי אפשר לומד שדיברו בדבר פסול אבל בגודל שראוי לסכך בו} תודה רבה רבה!