סוכה בצורת ה'

שאלה:

שלום
האם סוכה בצורת ה כשרה?
דהיינו, שהסוכה יש שתי דפנות שלמות כמין ר' ("כמין גאם") ועוד דופן שלישית שרחבה ז' טפחים ויותר שרחוקה מאחת הדפנות יותר מג' טפחים (פחות מי' אמות)?
מדובר בלי צורת הפתח בין רגל הה' לגוף הר'.

תשובה:

שלום וברכה

דומני ששאלת זאת לפני שבוע או יותר, ועניתי כך:

אנחנו מחמירים על פי סוגית הגמרא בסוכה ז א שלא די סתם בדופן שלישית טפח, אלא רק באופן שיוצרים על ידה דופן של שבעה טפחים. דבר זה נעשה על ידי שמעמיד את הטפח בתוך שלושה טפחים לדופן השלמה, והוא טפח שוחק, כך שממילא נהיה מחיצה של ארבעה טפחים שהוא רוב דופן, ואז לשאר מספיק צורת הפתח. ראה משנה ברורה בסי’ תרל ס”ק י. ממילא באופן אחר זה לא מועיל. אמת שיש שיטות בראשונים שציירו כפי שתיארת, אבל להלכה לא מכשירים באופן זה.

אמנם אם הדופן השלישית היא שבעה טפחים, זה כשר באופן שהזכרת כמו שכתב במשנה ברורה תרל יח.