סדר הקידוש בסוכות ספרדים / לולב במים בחג

שאלה:

בסד
שלום הרב
1) רציתי לדעת לגבי יום טוב ויום שבת האם מברכים בישיבה את ברכת הגפן או שעומדים בה ? (בסוכה) מה סובר הרב עובדיה?
2) האם מותר לשים בדלי את הלולב בשבת וביום טוב? וכן האם מותר להרטיב את המגבת בשבת וביום טוב. אשמח לדעת את ההבדל בין יום טוב לשבת בדין זה.
3) ואם זה בעיה האם יש לרב איזו טכניקה לשמור אותם לחים.
4) אילו הלכות עלי לדעת כאשר אני מתארח בסוכת חבר או בסוכת בית כנסת.

תשובה:

1. דעת הגר"ע יוסף כפסק השו"ע בסי' תרמג על פי הרמב"ם שמקדשים מעומד ולאחר ברכת לישב בסוכה מתישבים. שלא כמנהג בני אשכנז המקדשים בישיבה.

2. אין לשים את הלולב במים חדשים בחג, אלא רק אם הוציא אותם מהמים מותר להחזיר לאותם המים, וכן המגבת.

3. אני מלחלח מעט מגבת במים ועוטף בה את ארבעת המינים, וזה מספיק לכמה ימים, הלולב עם המגבת נמצאים בנרתיק אטום המיועד לארבעת המינים. בדרך כלל באמצע החג יש צורך ללחלח בעוד מעט מים.

4. יש לברך לישב בסוכה וכו', צריך לדעת שהסוכה כשרה… אינני יודע מה עוד יכול להיות כאן…

חג שמח.