כלי טרף שאינו בן יומו

שאלה:

בס"ד. שלום הרב. האם כלי שספק נטרף (חלב בבשר)ונרחץ ,ותוך 24 שעות בושל בו מאכל פרווה. האם לאחר 24 שעות מהבישול הראשון (ספק נטרף) נחשב אינו בן יומו. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כל כלי נקי שעבר כבר 24 שעות והוא אינו בן יומו, אינו אוסר מאכל שהתבשל בו אלא אם כן הוא חריף. במקרה כזה שיש ספק [אינני יודע מה הכוונה ספק ולמה יש ספק..], כיון שמדובר בכלי שאינו בן יומו יש להקל שאינו טעון הכשרה, כי ספק דרבנן להקל.