דרקון ועבודה זרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב.

לעניות דעתי פסלים של דרקונים הן כניראה במקורם מעבודה זרה.
האם ישנה בעיה לרכוש מוצר כלשהו שרק שם הדגם שלו הוא דרקון ? לדוגמא מכשיר חשמלי שהיצרן קרא dragon וכו'

תשובה:

שלום וברכה

כאשר זה נעשה לנוי ולא לעבודה זרה אין איסור, דרקון בכל מקרה אינו מזכיר עבודה זרה אלא דמות של האגדות מימי הילדות.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב כותב בתשובתו : דרקון בכל מקרה אינו מזכיר עבודה זרה אלא דמות של האגדות מימי הילדות.
    ז"ל הש"ך, יורה דעה, סימן קמ"א, ס"ק ט' בשם הרמב"ם :

    או דרקון והוא דומה לנחש כו'. וזאת הצורה היתה אצלם מהודרת לפי שהם מייחסים אותה לחלק מחלקי הגלגל והיא הצורה לתלי הלבנה עכ"ל רמב"ם שם וכיוצא בזה כתב המרדכי ומביאו ב"י: