שמן לצמיחת הזקן בשבת

שאלה:

נשאלתי ע"י יהודי שרוצה לגדל את זקנו, שלא צומח לו היטב, לכן רוצה למשוח שמן מיוחד הגורם לצמיחת השיער. האם מותר לעשות את זה בשבת, ועיקר השאלה היא לא מחמת איסור ממחק, דהרבה פוסקים מתירים בשמן, אלא השאלה מחמת עצם הדבר שגורם לצמיחת השיער, האם זה אסור מידי דהוה אהשקאת צמחים שגורם לגדילתם ולכן אסור
בתודה מראש
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש כאן ענין של זריעה, אין כאן השקייה בכלל של צמחים, אלא נתינת הורמונים או משהו דומה לעור, כדי שהוא מעצמו ייצר שורשי שיער חדשים. אני הייתי יותר חושש בזה לאיסור של רפואה בשבת, כמו בויטמינים שנהגו לאסור למרות שהם בדרך כלל מיועדים לבריאים ואינם רפואה ממש. ולכן יש להורות לו לכאורה לשים ממש לפני שבת ואחרי צאתה, ולא יזיק לו הפסקה של 24 שעות.

חג שמח.