שידוך עם הבדלים השקפתיים

שאלה:

שלום הרב,
הציעו לי בחורה ספרדיה שהיא בסדר אבל היא רוצה לשים פאה וללכת עם חצאית עד הברכיים והיא לא מוכנה לעבור לגור בא"י. ואני רוצה בדויק הפוך עם מטפחת, חצאית ארוכה או גרביונים שחורות ולגור בא"י. וגם האם הפאות כיום בשוק כשרות לשימוש.
מה הרב חושב
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אותך ולא אותה, הכלל הבסיסי צריך להיות שאתם צריכים להסכים על העקרונות, אם נראה לך שהיא פשוט טועה בדין וסבורה שלא צריך לכסות את הברכיים, ואם תראה לה היא תלמד ותדע זה בסדר, וכן בנושא הפאה היא פשוט סומכת על כל נשות הרבנים שהולכות עם פאה, זה גם בסדר, בלי להכנס לשאלה עם מי הצדק שזה לא משנה כרגע. אבל אם נראה לך שאינה יראת שמים מספיק, והשאיפות שלך ושלה לא ממש תואמות, זה לא השידוך המתאים. אתה צריך למצוא שידוך שיחזק אותך, שתבנו יחד בית יהודי טהור כשאיפתך, ולא משהו שלדעתך יכול להוריד אותך חלילה.

תבדוק זאת.

בהצלחה רבה