מנה חמה בשבת – לש בשבת

שאלה:

למתירים ללוש עיסה עבה בשינוי לצורך גדול(פניני הלכה ) מותר לעשות מנה חמה של פירה(בכלי שלישי) ששמים קודם את המים ואז את הפירורי תפוח אדמה (שינוי ראשון) ולערבב שתי וערב (שינוי שני)

תשובה:

יש בזה עוד חשש מסויים, ידועים דברי ערוך השלחן לגבי תה, שכיון שעינינו הרואות שהוא מתבשל גם בכלי שלישי, יש לחשוש בו לבישול, ויתכן שכך זה גם במנה חמה שלא ניכר שום הבדל בין כלי שני לשלישי. אמנם הגר"ע יוסף כידוע לא חשש לדבריו, אבל כל גדולי הפוסקים האשכנזים חששו לכך. כמו כן יש לזכור שלישה בשינוי של בלילה עבה התירו רק בשעת הדחק.