ילד בן 13 שהזיק משקפיים תוך כדי מריבה

שאלה:

שלום,
האם תלמיד בן 13 ששבר משקפיים לתלמיד אחר (במהלך ריב ביניהם, לא בכוונה לשבור) אפשר לחייב את הוריו בתשלום?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הוריו לא חייבים לשלם. אם הילד ששבר את המשקפיים גם התחיל את המריבה ולא רק החזיר כדי להתגונן, יתאפשר לתבוע את הילד בעצמו, לאחר שיהיה לו כסף משל עצמו.

מקורות:

לעניין קטן שהזיק עיין במקורות כאן. לעניין המזיק כדי להתגונן עיין בשו"ע חו"מ סי' תכא סעיף יג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא בן 13 הוא חייב מן הדין. האמור במקורות הוא לילד מתחת גיל 13 וההפניה לעיין שם היא רק לגבי האב חייב לשלם במקומו.