האם חובה לבנות סוכה?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם חובה לבנות סוכה בחג סוכות או שאפשר פשוט פעם אחת ללכת לאכול בסוכה שבבית כנסת ליד הבית?
כי ההורים שלי לא רוצים להקים סוכה.
מחוץ לבית יכולים לגנוב לנו את הסוכה אם נקים אותה ויש לנו איזור ליד הבניין אבל ההורים מפחדים מבחינה שאנחנו גרים בדירת קומות ויש שכנים שזורקים כל מיני דברים מסוכנים כמו בקבוקים לפעמים וזה בעיה

תשובה:

שלום רב,

אכן בסיטואציה שאתה נמצא בה הפתרון שאתה מעלה הוא אפשרי. כלומר, לאכול בסוכה של בית הכנסת כי אין ברירה אחרת. כלומר, באופן עקרוני אדם חיים לדאוג שיהיה לו סוכה כדי שיוכל גם לישון בה, ראה שו"ע סי' תרמ סעי' י' שאפילו שומר פרדסים חייב להקים לו סוכה במקום שהוא שומר. (ויש דעות שגם הולכי דרכים הלנים במקום מסויים חייבים לדאוג לסוכה). אולם במקרה שלך שאתה לא יכול לבנות נגד רצון ההורים, ההצעה שלך הוא מצויינת שבכל פעם שתאכל אוכל המחייב סוכה (אכילת קבע) וכמובן בלילה הראשון תלך לאכול בסוכת בית הכנסת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב יש לי שאלה
    האם יהיה מותר לאכול בבית לחם ולישון בבית במקרה הזה?
    הבית כנסת שהקים סוכה יחסית רחוק [10 דקות הליכה מהבית]
    וגם לא נעים לי ללכת כל פעם מחוץ לבית כדי לאכול אצל שכנים שגם ככה אני לא כל כך בקשר איתם וגם אחרי זמן סביר להניח שכבר לא יהיה להם נעים אם אני ילך אליהם
    וגם לישון שם אני מעדיף שלא