ברכת לישב בסוכה – ספרדים

שאלה:

בהמשך לשאלתי רציתי לברר שוב
על איזה כמות לפי הרב עובדיה מברכים לישב בסוכה
כמות לחם?
כמות מזונות?
משום מה לא הבנתי מצד אחד כתוב בספרים שאין מברכים אלא בשעת אכילת פת או מיני מזונות בשיעור קביעות סעודה. והרי קביעת סעודה זה 216?
אשמח אם אפשר לבאר לי את הדברים. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לדעת הגר"ע יוסף מברכים רק באכילת פת יותר מכביצה או אכילת מזונות בשיעור ד' ביצים שזה יותר מ200 סמ"ק. שיעור קביעת סעודה. ומכל מקום גם בפחות משיעור זה, מחמת המחלוקת בדבר, לא יאכל מחוץ לסוכה. [בני אשכנז רובם נהגו גם במזונות יותר מכביצה לברך, בצירוף דעת הגר"א שיש לברך אפילו בלי אכילה כלל, ראה משנה ברורה סי' תרלט].

מקורות:

ילקוט יוסף דיני ישבה בסוכה סעי' יג.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב
    דעת מרן הגרע"י זצ"ל יש לברך על לישב בסוכה גם כשקובע סעודה על עוגה כשיעור שלש ביצים ומעלה שמשקלם חמשים וארבע דרהם, דהיינו 162 גרם וכן הוא הדין באוכל תבשיל מחמשת מיני דגן.
    כמבואר בחזון עובדיה סוכות עמ' קלד' , וכן בילקוט יוסף הנדפס מחדש על סוכות עמ' תרפו.
    חזקו ואמצו ויישר כוחכם