שינה באוטובוס בחג הסוכות

שאלה:

לרב הגאון!
אדם שרוצה בחול המועד סוכות לטייל, והוא נוסע באוטובוס ויודע בוודאות שהוא ירדם שם, אזי האם הוא צריך להיאבק עם עצמו שלא לישון? מה הגדר בזה? צריך לשים שומר שלא ייתן לי לישון או שזה בגדר הולכי דרכים הפטורים מסוכה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אכן הכלל הוא שהולכי דרכים פטורים מהסוכה (ראה סי’ תר”מ). אמנם דעת האגרות משה כידוע שזה לא מדובר על סתם מטיילים, אלא על אדם שנוסע לפרנסתו, וכנראה טעמו שגם לטיול לא יצא כך באופן שלא נוח לו, אבל דבריו תמוהים הרבה אנשים נוסעים לטיול ואוכלים תחת כיפת השמים, ואכן הגרי"ש אלישיב חלק על דבריו, ובכל אופן במקרה רגיל שהוא נוסע באוטובוס ומנמנם זה גם לכאורה יכול להחשב כתשבו כעין תדורו, כי באופן זה שאינו יודע מראש שכך יקרה ודאי יש לסמוך על דברי הגריש"א, ואפשר שגם האגרות משה מודה שכאשר מדובר במשהו מיקרי אין איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל במקרה שבבוקר אותו היום שיודע שיש סיכוי גבוה שירדם באוטובוס(כי כבר כעת הוא עייף) אזי יהא אסור עליו לטייל באותו היום?