שכיבות סמיכה בהלכה

שאלה:

שלום, ראיתי בספר הלכה שכותב שיש להיזהר כשמתעמל ועושה "שכיבות סמיכה" שיהא משהו מפסיק בין פניו לקרקע?
1.לכאורה זה לא כמו השתחוויה שהרי הברכיים באוויר, וחזות הפעולה מוכיחה שאינו דומה כלל להשתחוויה.
2.האם אכן יש לחשוש, כי לא ראיתי מי שנוהג לעשות כך?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ראוי משום מראית העין להניח דבר בין ראשו לרצפה.

מקורות:

ראה כאן מאמר מקיף בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה!
    1.אך כפי שציינתי לכורה הכל יודעים שזה רק לצורך התעמלות אזי מה החשש של מראית העין שכולם יודעים?
    2.אם נחמיר אזי חייב שיהא משהו מפסיק בין כל הגוף לריצפה או מספיק שאשים איזה בגד כנגד הפנים?
    ושוב תודה! :)