קיפולי נייר בשבת – מטוס מנייר

שאלה:

האם מותר להכין מטוס מנייר בשבת? אם לא האם מותר להטיס מטוס שהוכן מלפני שבת?( אני שואל מסקרנות)

תשובה:

שלום וברכה

כל הקיפולי נייר שיש בהם צורה מסויימת ולא סתם קיפול לנוחות אסורים בשבת, בכלל זה קיפולי מיוחדים של מפיונים.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי’ יו, ופרק יא סעי’ מ’, ואורחות שבת ח”א עמו רעו. והסיבה לכך היא עפ”י המשנה ברורה בשם החיי אדם סי’ שכח ס”ק קנב שזה כמו תיקון. אמנם יש מפקפקים משום שלא שייך תיקון כזה במפית שמשתמשים בו רק באופן חד פעמי, אבל כך הכריעו הרבנים הנ”ל.

בקיפולי נייר שאמורים לשמש ממש כיצירה ולא לשעה קלה כמו מפיונים, ודאי לכל הדעות יש לאסור מהטעם הנ”ל.