לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סיכה ביום כיפור

שאלה:

סיכה ביום הכיפורים שחל בשבת. הסתפקתי, כיון שסיכה ביום כיפורים שחל בחול מותרת לרפואה ואסורה לתענוג ובשבת אסורה לרפואה ומותרת לתענוג אז הסתפקתי מה הדין לסיכה ביום כיפור החל בשבת

תשובה:

שלום רב

ברור שכל האיסורים חלים עליו. ריבוי הקדושות אינו מפחית באיסור, אלא רק מחמיר. אבל באופן כללי אין היתר ביום כיפור [רגיל] מעבר לכל שבת, לא ברור לי החילוק השבאת לענין העיסוק ברפואה בין שבת ליום הכיפורים, כל יום כיפור הוא שבת שבתון.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    ביום כיפור מותרת סיכה לחטטים וכל מה שדומה לה, כלומר התירו סיכה לרפואה ואסרו סיכה לתענוג. ובשבת להיפך אסרו כל מה שמינכר שלרפואה והתירו כל מה שאיש בריא יכול לסוך לתענוג. (ההפך מיום כיפור) אז ביום כיפור שחל בשבת, הכל יהחה אסור, או שמא לא? אנא הבא מקןר לדבריך (וגם לדבריך הקודמים) חג שמח רום

  2. הסויכה ביום כיפור לצורך הנ"ל מותרת רק באופן שאינו מוגדר רפואה אלא זה דרך בריאים [טינוף גדול וחטטים אינה רפואה], זה ברור יום כיפור דינו כשבת לכל דבר וענין כידוע.