סוכה מבד / בריה שלמה בתערובות

שאלה:

האם איסור אכילת חרק שהוא בטל ב60,אבל בריה שלמה, הוא מדאורייתא או מדרבנן?

בנינו סוכה רק אבקש לדעת אם היא בסדר : 1. הדפנות מתוחות אך זזות קצת ברוח ,
2 הסכך מונח על גבי קרשים ומתחת לקרשים ישנו עמוד ברזל אחד (שלא היה לו מקום אז הוא שם)
3 הסוכה מונחת במיעוטה מתחת לפרגולה.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את נוסח השאלה, הכלל הוא שבריה שלמה אינה בטלה כלל, האיסור הזה הוא מדאורייתא, ראה חולין צט ב ומכות יז א, ובבית יוסף יו"ד סי' ק.

  1. אם הדפנות מתוחות היטב וקשורות מכל צד חזק היא כשרה, אבל כדאי לכתחילה כדי לא להכנס לחששות מה זה זזות קצת, לעשות לבוד עד עשרה טפחים על ידי חוטים הקשורות ומתוחים היטב מקורה לקורה כשכל אחד מהם רחוק פחות מג' טפחים מחברו כ20 ס"מ, והעליון למעלה מעשר טפחים – 1 מט'.
  2. זה כשר.
  3. אין בעיה בפרגולה, אלא שאם עובי הקורה הוא 24 ס"מ אין לישן תחתיו.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מה שנכתב "האיסור הזה הוא מדאורייתא" וכו' הוא תמוה, שהרי דבר ברור שחומרת בריה שלא תיבטל אפילו באלף הוא מדרבנן וכמבואר בכל הפוסקים (ראה למשל ט"ז ריש סימן ק).