מצת בכיריים ביום טוב

שאלה:

א) המציאות בהרבה תנורי גז, שהאופן להדליק האש על הכיריים הוא שיש מצת חשמלי, וכשפונים הכפתור לאותו מקום, עושה בזה חיבור של חשמל, ועי"ז נדלקת האש. אמנם יתכן לסבוב הכפתור במהירות, באופן שלא ידלק שום אש ורק שיפתח הגז, ושוב יכולים להדליקו מאש אחרת. ויש לדון מהו הדין ביו"ט, האם מותר לפתוח הגז באופן זה לסבב הכפתור במהירות שלא יעשה שום אש ע"י המצת חשמלי, ורק יפתח הגז, ושוב ידלק הגז מאש אחר.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מאמין שהמצת אינו נדלק, הוא בודאי נדלק ונסגר מעגל חשמלי, אלא שהוא לא מספיק להצית את האש, כך שהדבר אסור באופן ברור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אף שנסגר מעגל חשמל, יל"ע אם יש לדון להקל באופן שאין לו אש אחר דלוק בביתו, כיון שהוא אינו מתכוין [ופסיק רישי' דלא איכפית לי'], במקום הצורך. ובפרט שי"א שאיסור סגירת החשמל אינו אלא הבערה, וביו"ט אין זה אלא איסור דרבנן.