התנדבות במקום הממומן על ידי נוצרים

שאלה:

שלום הרב!
1) במסגרת תוכנית בית ספרית תלמידים יצאו לשמח חולים בבית חולים שממומן על ידי כנסיה נוצרית האם יש בעיה בכך או שיש מצווה משום דרכי שלום?
2) האם יש משהו שאומרים כאשר אני עובר ליד כנסיה
3) האם יש משפט שאומרים כאשר עובר על ידי כומר וכיוצא בזה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש במקום סממנים נוצריים וניכר הקשר, לא כדאי לחבר את הילדים למקום הזה, לא חסר מקומות לעשות בהם חסד, אבל אם הבית חולים מנוהל רגיל ולא ניכר בו כלום, מותר לבקר שם גם אם הוא ממומן על ידי נוצרים.

יש שאומרים ליד כנסיה  או כומר "שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא", אין חיוב לומר זאת, אבל האמירה הזו מועילה מאוד כדי להרגיש זאת… וההרגשה הזו חשובה מאוד, שלא יהיה ליבנו גס בעבודה זרה.