המתנה 6 שעות לאחר אכילת ציפס שנגע בכף מלוכלכת בבשר

שאלה:

1. האחיין, אכל צ'יפס ספק בשרי. האם הוא אמור להקל או להחמיר, ולחכות 6 שעות.

2. האח, אכל קציצה ושכח ואכל חטיף קליק חלבי והפרש של כשעתיים מהקציצות לקליק. הוא שואל מה הדין.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה זה ספק בשרי, אם הכוונה שנגעה בו כף שאינה נקייה מבשר זה לא נחשב בשרי לענין המתנה של 6 שעות, כן הורה הגרש"ז אויערבך.

את השאלה השניה לא הבנתי, יש להצטער על המעשה ולקבל לעתיד בעז"ה לשים לב יותר שלא לאכול חלב בתוך 6 שעות לבשר.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הכוונה בשאלה הראשונה, האחיין שלי אכל צ'יפס, ואין לו מושג אם הוא טוגן בשמן פרווה או בשרי. ולכן אין לו מושג אם הצ'יפס בשרי או פרווה. והוא שואל אם לחכות 6 שעות, או לא לחכות.

    בקשר לשאלה של אחי התשובה מספקת. שהוא שכח שאכל קציצה בשרית וכעבור שעתיים אכל קליק שזה חטיף חלבי, ולא ידע מה לעשות. ומה שהוא אמור לעשות, להצטער על המעשה, ולקבל על העתיד לשים לב לחכות 6 שעות.