ברכת שהחיינו בהדלקת נרות / ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה

שאלה:

שלום
בגלל המהירות בירכתי על הנרות ואחרי זה בירכתי שהחיינו והדלקתי את הנרות זה לא ברכה לבטלה
שאמרתי 2 ברכות ביחד ולא שהחיינו אחרי הדלקה?
ונזכרתי שעונים אמן שחיינו של החזן בבית כנסת עניתי אמן וכיוונתי בראש לא לצאת ידי חובה של החזן
אם קמתי ב4 וחצי בלילה החלפתי בגדים אמרתי ברכות השחר עם ברכות התורה ואז חשבתי לנוח עוד כמה דקות בסוף נרדמתי לעוד שעה וחצי קמתי ב8 אז צריך לקרוא את ברכות התורה?

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד זה לא הפסק, כיון שנהגו לברך שהחיינו על הנרות, וכפי שבברכת הקידוש בכל יום טוב גם כן מברכים שהחיינו אף שעוד לא שתו מהכוס.

אין בעיה לענות אמן גם כשלא יוצאים ידי חובה מהחזן. כולנו בירכנו לעצמנו בקול ואחר כך ענינו אמן על ברכת החזן.

לא צריך לברך שוב בכות התורה, ראה כאן בהרחבה.