צליית כבד בתנור אפייה

שאלה:

כבד שנצלה בתנור באולם ולאחר מכן מיד הוציאו והכניסו פרגיות מה דין הפרגיות ?? והאם יש דרך להקל ??

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להקדים, שאם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, תבנית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.

אם הפרגיות נעשו בתבנית אחרת, יש להקל שהם כשרים. על פי שו"ע סי' קח סעי' א, אולם לכתחילה כאמור אין לסמוך על כך משום חשש זיעה. כמו כן בדיעבד יש להקל שגם הכבד כשר גם אם לא פתחו את התנור, אבל כאמור לכתחילה יש להשאיר פתוח, כיון שהתנור שלנו בשונה מתנור גריל גדול, יש בו חשש זיעה.

מקורות::

ראה ס' הכשרות על פי שו”ת אגרות משה יו”ד סי’ קסא, שבט הלוי ח”ו סי’ קז, חלקת יעקב ח”ב סי’ קמא ועוד.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

חפשו מאמר

מדריכים הלכתיים

חפשו מדריך הלכתי

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל