סכך – מעמיד בדבר המקבל טומאה

שאלה:

האם מותר להשתמש בסכך שמחובר ע"י חוטי ברזל?
נוהגים לפי הספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בסכך כזה, מלבד האיסור לסכך בדבר המקבל טומאה נהגו גם שלא לסכך באופן ש"מעמידי הסכך" הם דברים המקבלים טומאה, ולכן את המחצלאות של הסכך מחברים בחוטי גווה שאינם טווים, וגם קושרים בחוטים אלו.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרכט עי' ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי להבין לגבי הסכך שאסור בדבר המקבל טומאה הרי זה שעושה מחצלת שתופס אותה עם ברזל לא נקרא מעמיד ויהיה מותר(לאותם שיטות שמתירים במעמיד? וגם עם לא לא ניקרא בטל ברוב הקנים? תודה רבה