סוכה תחת קורות ביטון

שאלה:

בס"ד
שלום לכבודש הרב
יש ליע קורות בטון בגינה בצורה הזאת
______________________
" " " " "

הציור כזה שהקו הלא מקוקו היא קורה בעובי 24 סמ
וכן כל קורה (בציור זה הקויים המקוקים כלפי מטה כלומר יש קורה לאורך וחמש קורות לרוחב)
ועובי כל אחת מהקורות הוא 24 סמ.

השאלה היא האם מותר לבנות את הסוכה מתחת לקורות הללו?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם הרווח ביניהם הוא מספיק כדי שתהיה הסוכה מוצלת ברובה על ידי הסכך הכשר הסוכה כשרה. ובלבד, שהקורות אינן רחבות 4 טפחים, שאם כן הסוכה נחלקת באותו מקום, ואם אין בכל אחד מחלקיה שבין הקורות שלוש דפנות הסוכה פסולה [במקרה שלכם ודאי אין שלוש דפנות], ואף אם יש שם שלוש דפנות המקום תחת הקורות אינו נחשב חלק מהסוכה. [4 טפחים הם 32 ס”מ]. לכתחילה יש להחמיר שלא לישון מתחת קורה שרוחבה 3 טפחים [24 ס”מ].

אין הבדל אם תסכך על הפרגולה או תחתיה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה סוכה יז א, יט א, טוש”ע סי’ תרלב סעי’ א. דין “מעמיד” אינו קיים בקורות בטו שהם חלק מהבנין.