בורר-גוש גדול בלח

שאלה:

האם הדין שמותר לברור בשבת גוש גדול מתוך נוזל גם אם הוא פסולת, חל רק אם הגוש בנוזל ?

תשובה:

שלום וברכה

כן זה מדבר רק בגלל שזה בתוך נוזל, ראה שביתת השבת בהקדמה למלאכת בורר שכך כתב לגבי ביצים בתוך מים שאינם נחשבים תערובת. אבל ברור שאותם ביצים אם היו מעורבות נניח חומות ולבנות ומאיזו סיבה נניח החומות נחשבות פסולות או נדרשות לסעודה אחרת, בודאי אסור למיין אותן. ראה רמ"א סי' שיט סעי' ג.