צניעות / מצוות כיבוד אב ואם

שאלה:

שלום וברכה
ברצוני לשאול שתי שאלות.
א. האם יש הלכה ברורה לגבי אורך שיער פתוח לבחורות רוווקות? או שרק צריך שזה יהיה צנוע ולא פרוע מדיי?
ב. ידוע לי שמצוות כיבוד אב ואם הינה מצוות עשה, שאם לא מקיימים אותה לא עוברים על עבירה, אך אם מקיימים זוהי מצווה.
לפיכך שאלתי: מהם (ואם בכלל) הדברים שחובה לעשותם משום כיבוד הורים?
בברכת יישר כוח גדול ועצום על האתר הנפלא והמבורך שמזכה את הרבים.

תשובה:

שלום רב,

א. אין הלכה לאורך / פתוח / סגור בשערות. כל בחורה יראת שמים צריכה לשים לב בעצמה שתמנהג ותלך בצניעות ולא באופן שאינו צנוע ובולט מדי. ברור שארוך ופרוע זה לא צנוע.

ב. יש לך טעות קטנה.. בתרי"ג מצווה ישנם רמ"ח מצווה עשה. כולם חובה לעשות ללא יוצא מהכלל, כמובן שגם מצוות כיבוד אב ואם. אלא שמצוות לא תעשה החובה להזהר שלא לעשות, ומצוות עשה החובה להקפיד לבצע ולעשות אותן. מעבר לזה ישנם מצוות קיומיות שהם דומים יותר למה שאת כותבת, לדוגמא, מצוות ציצית, אם אדם אין לו בגד של ארבע כנפות אינו מחוייב בציצית, וישנם עוד כמה מצוות בסגנון זה. אבל ודאי שמצוות עשה הרגילות כולל כיבוד אב ואם הם חובה גמורה.

גמר חתימה טובה