אנטיביוטיקה ביום הכיפורים

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים , ברצוני לשאול לגבי הצום מחר בעז"ה יתברך בכיפור לגבי אחי.
כעת יש לו חיידק בגרון והרופא הביא לו כדורי אנטיביוטיקה לקחת למשך עשרה ימים 3 פעמים ביום…
הבעיה היא שהוא צריך לאכול כי זו אנטיביוטיקה חזקה ובנוסף גם הוא לא יכול לקחת את הכדור בלי מים ולכן מה היא ההלכה בנידון ומה אפשר לעשות, אולי הוא יוכל לאכול או לשתות רק עבור האנטיביוטיקה לבדה ? ובשאר הזמן הוא יצום ? או שמותר לו ולאכול ולשתות במצב כזה בכל הצום ?
בתודה מראש ובברכת גמר חתימה ושנה טובה אבישי.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חום ישתה לשיעורים, אם אין חום אין כל בעיה, אפשר לקחת היום בסעודה מפסקת מנה כפולה של התרופה, ובמוצאי הצום מיד שוב מנה כפולה, ולדלג על הכדור של הבוקר, זה יהיה בסדר.

רפואה שלמה