שבעה על אדם שנפטר בערב כיפור

שאלה:

היום ערב יום הכיפורים אדם שנפטר אתמול וקוברים אותו היום.
מתי יושבים שבעה? ועד מתי ? האם יש חודש? תשובה זריזה ודחופה .תודה רבה תכתבו לחיים טובים ולשלום

תשובה:

שלום וברכה

אם ישבו שבעה לפני כניסת יום כיפור אפילו שעה אחת, בהגיע יום כיפור מסתיימת השבעה והם קמים. כמו כן, דיני אבלות השלושים יבטלו מהם בהגיע כניסת חג הסוכות בעוד ימים מספר. את העלייה לקבר יעשו לפני חג הסוכות בשביל סיום השבעה ביום השלושים מהפטירה בשביל סיום השלושים [אף שדיני האבלות כאמור הסתיימו כבר בהגיע חג הסוכות].

בשורות טובות וגמר חתימה טובה.