ממתי סופרים וסת הפלגה קודמת?

שאלה:

שלום וברכה.
לפי החישוב שלי וסת ההפלגה יוצא היום, אך לפני 3 ימים טבלתי. מה עושים במצב כזה? הרי אני לא אמורה לקבל וסת. עדיין לפרוש?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שאם זה אכן כך יש חובה לפרוש, אבל יתכן מאוד שיש לך טעות באופן חישוב הווסתות, דבר כזה יכול לקרות בדרך כלל רק אם השבעה נקיים והטבילה היו מחמת כתם, ולא מחמת וסת ממש, כדי שזה ירקה על ידי וסת צריך שהדימום יהיה ארוך מאוד או שההפלגות שלך מאוד קצרות, וזה לא מצוי. בקיצור, חישוב ההפלגה הוא תמיד מהראייה האחרונה, כלומר גם כשחוששים לוסת קודם [וכגון שהאחרונה היתה וסת קצרה שלהרבה שיטות אינה עוקרת את הארוכה, מכל מקום סופרים לארוכה מהראייה האחרונה, ולא מאותה ראייה קודמת שבגללה ממתינים לאותה וסת].

גמר חתימה טובה.